Ξανθόπουλος ο μαχητής

από AllAboutARIS

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος, παρά το γεγονός ότι ήταν τραυματίας, έσφιξε τα δόντια κι έπαιξε στην αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.

Ο έμπειρος πόιντ-γκαρντ έσπασε την μύτη του στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Eurocup με την Αρμάνι Μιλάνο, λίγες μέρες πριν ο ΑΡΗΣ μεταβεί στην Αθήνα για ν’ αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. Ο Έλληνας γκαρντ δεν θέλησε ν’ αφήσει την ομάδα του, που βρισκόταν σε αγωνιστική κρίση εκείνο το διάστημα, γι’ αυτό έσφιξε τα δόντια κι έπαιξε με προστατευτική μάσκα στο «Ο.Α.Κ.Α.».

Στα 17:02 που έμεινε στο παρκέ, ο Ξανθόπουλος σημείωσε 2 πόντους, μάζεψε 5 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ και έκανε 2 κλεψίματα. Στην άμυνα έπαιξε με την ίδια ενέργεια και μαχητικότητα που τον διακρίνει, όμως όλη αυτή η προσπάθεια έπεσε στο… κενό, καθώς η ομάδα βρέθηκε σε πολύ κακή ημέρα και γνώρισε βαριά ήττα με 80-59.

Στα επικείμενα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, ο Δημήτρης Πρίφτης περιμένει πολλά από τον Βασίλη Ξανθόπουλο. Ο πολύπειρος πόιντ-γκαρντ θ’ αναλάβει να περιορίσει δύο από τους κορυφαίους γκαρντ του πρωταθλήματος (Διαμαντίδη-Καλάθη), ενώ στην επίθεση θα χρειαστεί να στηρίξει τον Ντόμινικ Ουότερς στο δημιουργικό κομμάτι και την οργάνωση του παιχνιδιού.

Προτεινόμενα Άρθρα