Οι αριθμοί της ήττας στο ΟΑΚΑ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΕΣΑΚΕ δημοσίευσε τους αριθμούς του ΑΡΗ σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, από το χθεσινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, για τα ημιτελικά των πλέι οφ.

Αναλυτικά: 

«Διπλό ρεκόρ και 1ο «double-double» για τον ΜακΝίλ

*Ο Τζέρελ ΜακΝίλ με τους 22 πόντους και τα 10 ριμπάουντ του σημείωσε το 8ο «double-double» των πλέι οφ και συνολικά το 90ό της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο Αμερικανός γκαρντ έγινε ο 5ος παίκτης του Άρη που φτάνει σε τέτοιο επίτευγμα μετά τους ψηλούς της ομάδας Ουάιτ, Χάγκινς, Σίμτσακ και Κοέν.

*Για τον ΜακΝίλ αποτελούν ατομικό ρεκόρ τόσο οι 22 πόντοι του –είχε από 21 στα εκτός έδρας παιχνίδια με τον Κόροιβο και τα Τρίκαλα BC Aries- όσο και τα 10 ριμπάουντ του –είχε οχτώ στον πρώτο προημιτελικό με την Κηφισιά.

*Ο 11ος παίκτης στην ιστορία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ που φτάνει τις 400 συμμετοχές σε αυτήν, έγινε σήμερα ο Μιχάλης Πελεκάνος. Θυμηθείτε το σχετικό αφιέρωμα που παρουσίασε χθες το esake.gr.

*Τα «φράγματα» των 400 πόντων –είχε 10- και των 200 ριμπάουντ –είχε οχτώ- έσπασε ο Οκάρο Ουάιτ.

*Τα 100 ριμπάουντ ξεπέρασαν τόσο ο Τζέρελ ΜακΝίλ όσο και ο Τζέικ Κοέν.

Σε ομαδικό επίπεδο…

Για τον Άρη των έξι χαμένων ημιτελικών σειρών στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος η σημερινή ήταν η 13ηεκτός έδρας ήττα σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια του σε αυτή τη φάση. Συνολικά και ανεξαρτήτως έδρας, οι «κίτρινοι» μετρούν πλέον 18 ήττες σε συνολικά 22 αγώνες στα ημιτελικά των πλέι οφ από την περίοδο 1992-93.

*Στην στατιστική του Άρη καταγράφηκε μόνο ένα κλέψιμο. Χωρίς κλέψιμο έμειναν έμεινε δύο φορές ο Απόλλων Carna εντός με τον Αρκαδικό και εκτός έδρας με τον Κολοσσό H Hotels στην αρνητική επίδοση της σεζόν.

*Η προηγούμενη αρνητική επίδοση κλεψιμάτων του Άρη στη φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ ήταν εκείνη των τριών που είχε στα εντός έδρας παιχνίδια της κανονικής περιόδου με την Κηφισιά και τον Ολυμπιακό».

Προτεινόμενα Άρθρα