"Η αυτοθυσία το βασικό συστατικό"

από AllAboutARIS

Ο Δημήτρης Πρίφτης στάθηκε στην καλή επιθετική λειτουργία της ομάδας του αλλά και στα λίγα λάθη που έκαναν οι παίκτες του στην διάρκεια του τρίτου αγώνα.

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε αρχικά: “Είναι ένα καλό βράδυ, παίξαμε με μία καλύτερη ομάδα θεωρητικά, ο Παναθηναικός είναι ομάδα υψηλού επίπέδου.
Συγχαρητήρια στα παιδιά για το πως προσαγγίσαωε τον αγώνα. Για την αυτιοθυσία δεδομένων των απουσιών μας, οι οποίες μας κοστίζουν στο ροτέισον, στην ενέργεια και στις λύσεις.Πιστεύω ότι στην Αθήνα ήμασταν ανταγωνιστικοί, εδώ βέβαια το γήπεδο δημιουργεί άλλες προυποθέσεις και για αυτό έγινε και σήμερα. Ο Παναθηναικός στα δύο πρώτα παιχνίδια είχε 15-20 πόντους από τον πρωτεύοντα αιφνιδιασμό δεν το είχε τ’ώρα σε αυτό τον βαθμό, γι αυτό και το χαμηλό σκορ. Στην επίθεση ήμασταν καλύτεροι παραγωγικά γιατί είχαμε καλύτερες αποφάσεις σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια”.
Συνεχίζοντας είπε: “Η διαφορά είναι το δίποντο και το γεγονός ότι κάναμε λιγότερα λάθη. Όταν κάνεις λάθος σε πρώτο χρόνο και στην πάσα αυτό μεταφράζεται σε δύο εύκολους πόντους για τον αντίπαλο. ο Παναθηναικός είχε πολλούς τέτοιους στα δύο παιχνίδια. Υπάρχει πολύ τακτική ειδικά και στις αλλαγές πάνω στα σκριν. θέλει πολύ διάβασμα ο κάθε αγώνας”.

Όσον αφορά για το γεγονός ότι κερδίζει τον Παναθηναικό με όποια ομάδα έχει δουλέψει είπε: “Τυχαίνει τόσα ματς παίζουμε δεν είναι και τόσο φοβερό. Είναι πιο εύκολο να κερδίσεις έναν καλύτερο αντίπαλο με μία μικρότερη ομάδα γιατί και ο αντίπλαος έρχεται εφυσυχασμένος και γίνονται εκπλήξεις. Έτσι και οι προηγούμενες νίκες μου. Ο ΑΡΗΣ δεν είναι στο επίπεδο της Καβάλας για παράδειγμα, αυτή η νίκη έχει μεγαλύτερη σημασία, γιατί ο αντίπαλος έρχεται… υποψιασμένος και μάλιστα για αγώνα πλέι οφ”.

Αναφορικά με την έννοια της αυτοθυσίας είπε: “Είναι ένα χαρακτηριστικό της ομάδας, είτε παίζουμε όλοι, είτε με απουσίες. Είναι το πιο βασικό συστατικό που πρέπει να έχει μία ομάδα για να προοδεύει, το είχε και η περσινή ομάδα” ενώ συμπλήρωσε: “Ήταν γενικά όλα κλειστά δεκάλεπτα όπως και στην αθήνα, απλά εκεί ο Παναθηναικός σε ένα έκανε την διαφορά”.

Προτεινόμενα Άρθρα