Άρωμα… τελικών μετά από εννέα χρόνια

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ μετά από εννέα χρόνια διεκδικεί ξανά με αξιώσεις την πρόκριση στους μεγάλους τελικούς του πρωταθλήματος.

Οι «κίτρινοι», πραγματοποιώντας ακόμη μία παλικαρίσια εμφάνιση, κατάφεραν να υποτάξουν για δεύτερη φορά στην έδρα τους τον Παναθηναϊκό και να ισοφαρίσουν την ημιτελική σειρά σε 2-2.

Το απόγευμα του Σαββάτου (18:00), η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη θα διεκδικήσει  τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, μια νίκη που θα την στείλει στους μεγάλους τελικούς του πρωταθλήματος.

Τελευταία φορά που ο Αυτοκράτορας βρέθηκε σε ανάλογη θέση (να διεκδικεί δηλαδή την πρόκριση στους τελικούς στο 5ο ματς), ήταν το 2007. Αντίπαλος του ΑΡΗ τότε ο Ολυμπιακός. Οι δύο μονομάχοι κέρδισαν τα παιχνίδια στην έδρα τους και η σειρά οδηγήθηκε σε 5ο ματς, τ’ οποίο διεξήχθη στο Αλεξάνδρειο (ο ΑΡΗΣ είχε το πλεονέκτημα της έδρας). Σ’ εκείνο το παιχνίδι, η ομάδα του Αντρέα Ματσόν με μπροστάρηδες τους Ουίλκινσον (21 πόντους), Μάσεϊ (14) και Καστλ (12), πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της για τη νίκη, όμως οι «ερυθρόλευκοι» παίρνοντας μεγάλη βοήθεια από τους Σχορτσανίτη (15), Βασιλόπουλο (13), Ματζιγιάουσκας (12) και Παπαμακάριο (11), κατάφεραν να κερδίσουν με 75-83 και να προκριθούν στους τελικούς.

Φέτος, ο ΑΡΗΣ καλείται να υπερκεράσει το εμπόδιο του Παναθηναϊκού προκειμένου να βρεθεί στους τελικούς του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός ως γηπεδούχος και προερχόμενος από δύο σερί ήττες που συνδυάστηκαν από κακές εμφανίσεις, σίγουρα θ’ αντιδράσει. Από την πλευρά τους οι παίκτες του ΑΡΗ, με την ψυχολογία στα ύψη και μεγάλη αυτοπεποίθηση, πηγαίνουν στο «Ο.Α.Κ.Α.» με μοναδικό στόχο τη νίκη. Η ομάδα έχει πίστη στο αγωνιστικό της πλάνο, βγάζει πάθος κι ενέργεια κι έχει και έναν εξαιρετικό κόουτς που την κατευθύνει σωστά από τον πάγκο. Το ποιος θα κερδίσει το Σάββατο δεν το γνωρίζουμε, αλλά το μόνο που είναι σίγουρο, είναι ότι θα δοθεί μεγάλη μάχη.

Προτεινόμενα Άρθρα