«Έτσι, για να μη λες ότι κέρδισες τον Μάικλ Τζόρνταν»

από AllAboutARIS

Μια απίθανη ιστορία, με τον Μάικλ Τζόρνταν να… διαλύει δύο παίκτες του μπέιζμπολ σε μονό, διηγήθηκε ένας εξ αυτών δείχνοντας πόσο ανταγωνιστικός ήταν ο «Air».

Μια από τις μεγαλύτερες αρετές του Μάικλ Τζόρνταν ήταν η άρνηση να συμβιβαστεί με την ήττα. Μισούσε να χάνει όχι μόνο στους αγώνες, αλλά και στις προπονήσεις. Ακόμη και σε μονό με ανθρώπους που δεν έχουν μεγάλη σχέση με το μπάσκετ.

Ένας φίλος του και πρώην αθλητής του μπέιζμπολ, ο Όζι Γκιγέν, διηγήθηκε μια ιστορία που δείχνει ακριβώς τη νοοτροπία του «Air». Κάποτε αντιμετώπισε σε μονό εκείνον και έναν ακόμη αθλητή του μπέιζμπολ, τον Τζόι Κόρα. Οι δυο τους προηγούνταν με 7-1, μέχρι να… αγριέψει ο Τζόρνταν.

«Μετά από εκείνο το σημείο δεν ξαναακουμπήσαμε την μπάλα. Τρελάθηκε. Απλώς μας περνούσε σαν να μην υπήρχαμε και κάρφωνε. Δεν τον βλέπαμε καν. Μας πηδούσε από πάνω. Προσπαθήσαμε να τον παίξουμε βρώμικα, αλλά τίποτα. Δεν τον ένοιαζε. Θα μπορούσαμε να ήμασταν δέκα και πάλι θα συνέχιζε. Του λέγαμε ‘δεν παίζουμε αγώνα ΝΒΑ, αλλά ένα φιλικό μονό. Δεν είμαστε ο Μαλόουν και ο Μπερντ, δεν έχουμε σχέση με το μπάσκετ. Γιατί παίζεις τόσο δυνατά; Για ένα στοίχημα 100 δολαρίων;’. Κι εκείνος απάντησε: ‘Δεν είναι για τα λεφτά, αλλά γιατί αν χάσω θα λες σε όλους ότι νίκησες τον Μάικλ Τζόρνταν’. Και είχε δίκιο. Το πρώτο πράγμα που θα έλεγα θα ήταν ότι ‘κάποτε είχα κερδίσει τον Τζόρνταν σε μονό’. Κι αυτός δεν είχε καμία διάθεση να το επιτρέψει αυτό. Έτσι χάσαμε 10-7. Game Over».

Τα λόγια είναι περιττά…

Προτεινόμενα Άρθρα