Οι «κίτρινοι» αριθμοί του 5ου ημιτελικού

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ βρέθηκε μια ανάσα μακριά από τους μεγάλους τελικούς του πρωταθλήματος, καθώς ηττήθηκε με 84-68 από τον Παναθηναϊκό στο 5ο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς. Δείτε τα ατομικά ρεκόρ που «έσπασαν» οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη.

Μούρτος: «Double-double» και ρεκόρ καριέρας

*Ο Σπύρος Μούρτος έχοντας 10 πόντους και 11 ριμπάουντ σημείωσε το 12ο «double-double» των πλέι οφ ως τώρα και έγινε ο 6ος παίκτης του ΑΡΗ φέτος που έφτασε σε αυτό το επίτευγμα μετά τους Οκάρο Ουάιτ (έξι φορές) και Χάγκινς, Σίμτσακ, Κοέν και ΜακΝίλ.

*Με το «double-double» του αρχηγού του, ο ΑΡΗΣ «έπιασε» στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας τον Ολυμπιακό που επίσης έχει να επιδείξει έξι παίκτες με τέτοιο επίτευγμα.

*Για τον Μούρτο αυτό ήταν το 2ο «double-double» της καριέρας του μετά από εκείνο της πρεμιέρας του περσινού Πρωταθλήματος όταν κόντρα στον Πανελευσινιακό είχε 12 πόντους και 10 ριμπαόυντ.

*Επιπρόσθετα, τα 11 ριμπάουντ που είχε στο σημερινό παιχνίδι αποτελούν ρεκόρ καριέρας για τις 123 συμμετοχές του Μούρτου στην κατηγορία. Ο 25χρονος γκαρντ είχε 10 πέρυσι εκτός έδρας με τον Πανελευσινιακό.

*Ήταν φανερά ανέτοιμος αλλά μένοντας για 2:51 στο παρκέ, ο Βασίλης Ξανθόπουλος πραγματοποίησε την 311η εμφάνιση του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και έφτασε στην 33η θέση της σχετικής λίστας τον Γιάννη Γιαννούλη.

*Με τους εννιά πόντους που είχε στο ΟΑΚΑ, ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς ξεπέρασε τους 400 στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Αυτή είναι και η κορυφαία φετινή επίδοση του, καθώς είχε οχτώ πόντους στο εντός έδρας παιχνίδι με την Κηφισιά για την κανονική περίοδο.

Προτεινόμενα Άρθρα