Τον… σκότωσε η κακή αρχή

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ έκανε ένα κακό πρώτο δεκάλεπτο, ανάλογο με αυτό του τέταρτου αγώνα. Όμως οι διαφορές ήταν μεγάλες για να μπορέσει να ολοκληρώσει την ανατροπή όπως έκανε στο Αλεξάνδρειο. Καταρχήν ο αντίπαλος του δεν ήταν τόσο κακός όσο στον τέταρτο αγώνα και αυτό προήλθε από τους "κίτρινους".

Οι παίκτες του Πρίφτη μπήκαν αγχωμένοι στον αγώνα και αυτό φάνηκε από τα σουτ τους, μιας και τα ποσοστά ήταν τραγικά με 0/5 τρίποντα και συνολικά 14 πόντους. Επίσης σε εκείνο το διάστημα οι διαιτητές σφύριξαν με εξαιρετική ευκολία φάουλ σε βάρος των παικτών του ΑΡΗ, κάτι που εκτός από φθορά προκάλεσε και τον εκνευρισμό της ομάδας. Ο ΑΡΗΣ βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει στο σκορ, η διαφορά έφτασε μέχρι τους 19 όμως παρόλα αυτά, οι “κίτρινοι” έκαναν την ανατροπή, μειώνοντας μέχρι τους 6 πόντους. Εκείνο το πρώτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό, μιας και στα επόμενα δύο ο ΑΡΗΣ κέρδισε τον Παναθηναικό, ενώ και στο τέταρτο κέρδιζε ως το τέλος όπου οι “κίτρινοι” χαλάρωσαν και δέχθηκαν πόντους μιας και το παιχνίδι είχε κριθεί.

Από στατιστικής πλευράς ο ΑΡΗΣ είχε 39% (23/58) στα δίποντα και 32% (9/28) στα τρίποντα, ποσοστά τα οποία βελτιώθηκαν αισθητά στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ στις βολές είχε 13/15 και 85%, η μοναδική κατηγορία ευστοχίας που κερδίζει τον Παναθηναικός ο οποίος είχε 12 βολές παραπάνω. Στα ριμπάουντ απόλυτη ισορροπία με 33 έκαστος, ενώ στις ασίστ οι “κίτρινοι” έδωσαν 12 έναντι 16. Μικρή αλλά σημαντική η διαφορά στα λάθη με 15 έναντι 11, ενώ στα κλεψίματα ο ΑΡΗΣ είχε 6 έναντι 10 του αντιπάλου του.

Σημαντική διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια οι πόντοι μέσα στην ρακέτα, όπου ο ΑΡΗΣ δέχθηκε 38 και πέτυχε 22, ενώ και στους πόντους από τα λάθη του αντιπάλου ο ΑΡΗΣ είχε 11 πόντους, ενώ ο Παναθηναικός πήρε 18 πόντους.

Προτεινόμενα Άρθρα