Περιζήτητος σε NBA και Ευρώπη ο Ντε Κολό

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τον «χρυσοπληρώνουν» οι Ρώσοι για να τον κρατήσουν στο ρόστερ τους

Με τις κατακτήσεις και τα βραβεία που «μάζεψε» φέτος ο Νάντο Ντε Κολό, από τα βραβεία του MVP μέχρι και το τρόπαιο της Ευρωλίγκας, έχει καταφέρει δίκαια να γίνει ο πιο περιζήτητος παίκτης στην Ευρώπη.

Το συμβόλαιο του Γάλλου σούπερ σταρ με την ΤΣΣΚΑ τελειώνει με το τέλος της σεζόν και αναμένεται οι Ρώσοι να κάνουν ο,τι περνάει από το χέρι τους και από τη τσέπη τους για να τον κρατήσουν. Οι πηγές αναφέρουν ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν σκοπό να τον καταστήσουν τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στη σύγχρονη ιστορία της Ευρωλίγκας και να του προσφέρουν ακόμη περισσότερα χρήματα απ όσα έπαιρνε ο Παπαλουκάς το 2008.

Αυτό σε χρήματα μεταφράζεται σε πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Αλλά είναι αρκετά για να τον κρατήσουν στην ομάδα;
Σύμφωνα με πληροφορίες του Eurohoops οι Ντένβερ Νάγκετς ενδιαφέρονται άμεσα για να τον υπογράψουν και να τον φέρουν πίσω στις ΗΠΑ, ενώ και ο Γάλλος θέλει να επιστρέψει στο ΝΒΑ, αν βρει εγγυημένο συμβόλαιο με καλά λεφτά και παράλληλα ένα βασικό ρόλο για να παίζει και να καθιερωθεί στο πρωτάθλημα.

Οι Ντένβερ Νάγκετς φαίνεται να είναι έτοιμοι να τον «αρπάξουν» από την Ευρώπη και την ΤΣΣΚΑ, αλλά και από τους Τορόντο Ράπτορς, οι οποίοι έχουν στη κατοχή τους τα δικαιώματά του. Ο Νάντο Ντε Κολό από το τέλος της σεζόν είναι restricted free agent, κάτι που σημαίνει πως οι Ράπτορς μιας και προκρίθηκαν απόψε στο τελικό της Ανατολής, μπορούν να ισοφαρίσουν οποιαδήποτε πρόταση που θα δεχτεί από ομάδα του ΝΒΑ και να τον κάνουν ξανά δικό τους αν επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Με το τέλος της VTB λίγκας, θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα για τον Ντε Κολό, και το μόνο σίγουρο είναι πως μετά από αυτή τη πετυχημένη σεζόν, θα αυξηθεί κατακόρυφα ο τραπεζικός του λογαριασμός. Το αν θα παραμείνει, όμως, στην Ευρώπη ή θα μετακομίσει στην Αμερική είναι καθαρά δική του απόφαση.

Πηγή: sport-fm.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα