«Σειρά που θα κριθεί στις λεπτομέρειες»

από Νίκος Παπαδόπουλος

«Σημαντικό το πρώτο ματς για τη ψυχολογία των παικτών του ΑΡΗ»

Την δική του άποψη για την σειρά των αγώνων ανάμεσα σε ΑΡΗ και ΑΕΚ που ξεκινάει αύριο κατέθεσε ο Κώστας Μέξας. Ο τεχνικός του Απόλλωνα Πάτρας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «AllAboutARIS On Air» και έδωσε οριακά το προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς, χαρακτηρίζοντας το πρώτο παιχνίδι σημαντικό για την ψυχολογία τους. 

Για το ζευγάρι ΑΡΗΣ-ΑΕΚ: «Είναι δύο σχεδόν ισοδύναμες ομάδες. Είνα παιχνίδια που θα κριθούν στις λεπτομέριεες»

Για το κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει την ΑΕΚ ηακή παράδοση της φέτος με τον ΑΡΗ: «Αρχικά ίσως παίξει, αλλά στην διάρκεια του παιχνιδιού δεν ξέρω κατά πόσο θα επηρεάσει μία ομάδα και αν θα είναι στο μυαλό της. Ξαναλέω ότι οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες. Είναι κλειστά παιχνίδια και θα δούμε τι θα γίνει».

Για τον ρόλο που θα παίξει το πρώτο παιχνίδι της σειράς για τον ΑΡΗ: «Είναι σημαντικό αυτό το πρώτο ματς και για την ψυχολογία των παικτών του ΑΡΗ. Αδειασαν μετά τη σειρά με τον ΠΑΟ και αν πάρουν αυτό το πρώτο παιχνίδι, ίσως τους βοηθήσει στο ψυχολογικό κομμάτι».

Για τον Γουάιτ, τα σενάρια που ακούγονται και αν το μυαλό των παικτών είναι στην επόμενη σεζόν: «Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω. Δεν είναι απίθανο. Οταν μπαίνεις ένας παίκτης στο Παλέ και βλέπει ένα γεμάτο γήπεδο, νομίζω ότι το πιο πιθανό είναι να σκέφτεται το ματς παρά ο,τιδήποτε άλλο».

Για τον Γουάιτ και τα περιθώρια εξέλιξης που παρουσιάζει: «Εχει αρκετά περιθώρια εξέλιξης. Οταν προσαρμοστεί, θα αποτελεί μεγάλη δύναμη για τον ΑΡΗ. Εχει πολλά πράγματα να βελτιώσει, σωματικά, αγωνιστικά και ψυχολογικά, για να φτάσει σε επίπεδο Ευρωλίγκας».

Για τις δηλώσεις του Ζντοβτς σχετικά με την κακή κατάσταση της ομάδας του μετά τους ημιτελικούς: «Μπορεί να φέρει συσπείρωση ή ότι στην δύσκολη στιγμή ο καθένας θα είναι μόνος του. Στις δύσκολες στιγμές κρίνεται μία ομάδα. Αν το ματς δεν πάει καλά, η συνολική αντίδραση της ομάδας θα φανεί πόσο έχει επηρεαστεί η ομάδα της ΑΕΚ».

Για το κατά πόσο μπορεί ο ΑΡΗΣ την υπέρβαση την επόμενη χρονιά, εφόσον ενισχύσει το ρόστερ του: «Ολα είναι λίγο σχετικά. Η λογική λέει αυτό, ακόμα όμως δεν είναι εύκολο να κοντράρεις Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό σε βάθος χρόνου. Δεν είναι όμως πολύ μακριά»

Προτεινόμενα Άρθρα