Οι αριθμοί που έφεραν την ήττα…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι αριθμοί του πρώτου αγώνα της σειράς των «μικρών τελικών»

Η… ρέντα της ΑΕΚ από τα 6,75 αλλά γενικότερα η μέτρια εικόνα του ΑΡΗ στο δεύτερο ημίχρονο, ήτα τα δύο βασικά στοιχεία που έφεραν χθες την ήττα για την ομάδα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά που δημοσίευσε ο ΕΣΑΚΕ, τα 11 τρίποντα που δέχθηκε χθες η ομάδα του Πρίφτη, αποτελούν αρνητικό ρεκόρ για φέτος, ενώ αξιοσημείωτη είναι και οι μόλις 24 πόντοι της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο.

Αναλυτικά: 

*Ο Άρης δέχτηκε 11 τρίποντα από την αντίπαλο του και αυτό είναι αρνητικό ρεκόρ περιόδου γι’ αυτόν ως προς τα παιχνίδια του στη «Nick Galis Hall». Το προηγούμενο ήταν εκείνου του αγώνα με τον ΠΑΟΚ από τον οποίο είχε δεχτεί 10 τρίποντα.

*Οι «κίτρινοι» σημείωσαν μόλις 24 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο που είναι η δεύτερη χειρότερη φετινός εντός έδρας επίδοση τους καθώς είχαν σημειώσει 19 στο πρώτο ημίχρονο του 4ου ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό. Είναι πάντως η χειρότερη εντός έδρας επίδοση δευτέρου ημιχρόνου αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 21 πόντων που σημείωσαν στο ματς της κανονικής περιόδου με τον Παναθηναϊκό.

*Ο Άρης επιβλήθηκε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο όταν και προηγήθηκε με 15 πόντους. Το παθητικό των 28 πόντων στο πρώτο μέρος είναι η τρίτη καλύτερη φετινή επίδοση της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Είχε δεχτεί 24 από τον Αρκαδικό και 26 από την Καβάλα και τον Απόλλωνα Carna στα εντός έδρας παιχνίδια. 28 πόντους είχε δεχτεί στο πρώτο ημίχρονο και των εκτός έδρας αγώνων της με τον Αρκαδικό και τον Απόλλωνα Carna.

*Ανεξαρτήτως του αρνητικού αποτελέσματος είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Άρης έμεινε για τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας αγώνα πλέι οφ μετά από τους δύο με τον Παναθηναϊκό σε μονοψήφιο αριθμό λαθών. Παράλληλα όμως έμεινε επίσης για τρίτο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι σε μονοψήφιο αριθμό ασίστ.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι και 5η φορά στους οχτώ αγώνες πλέι οφ ο Οκάρο Ουάιτ αναδείχτηκε βάσει της στατιστικής και του ranking ο κορυφαίος παίκτης του Άρη.

*Παράλληλα ο TAGHeuer MVP της κανονικής περιόδου έφτασε σε τριψήφιο αριθμό εύστοχων βολών και εύστοχων διπόντων στο Πρωτάθλημα. Έχοντας σήμερα 8/8 βολές, έφτασε τις 106/136 (77,94%) και με τα 2/5 δίποντα του μετράει πλέον 101/172 (58,72%).

*312 παιχνίδια έφτασε στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ ο Βασίλης Ξανθόπουλος και ανέβηκε στην 33η θέση της σχετικής λίστας αφήνοντας πίσω του τον Γιάννη Γιαννούλη.

*Σημειώνοντας τέσσερις πόντους ο Μιχάλης Πελεκάνος ξεπέρασε τους 800 με τον Άρη στο Πρωτάθλημα ενώ με τα δύο εύστοχα δίποντα του ξεπέρασε τα 200 με τους «κίτρινους» στην κατηγορία.

Προτεινόμενα Άρθρα