Ο «πόλεμος» των ριμπάουντ

από AllAboutARIS

ΑΡΗΣ και Α.Ε.Κ. διαθέτουν τους καλύτερους ριμπάουντερ του πρωταθλήματος και όπως και στον πρώτο μικρό τελικό, έτσι και στον δεύτερο αναμένεται μεγάλη «μάχη» στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη.

Πιο συγκεκριμένα, στο ματς στο Αλεξάνδρειο ο ΑΡΗΣ μάζεψε συνολικά 33 ριμπάουντ, 10 εκ των οποίων επιθετικά. Από την πλευρά της η Α.Ε.Κ. μάζεψε 36 «σκουπίδια» (28αμυντικά, 8 επιθετικά).

Ο κορυφαίος ριμπάουντερ των πλέι-οφ, Οκάρο Ουάιτ, κατέβασε 8 ριμπάουντ στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των μικρών τελικών, ενώ ο Δημήτρης Μαυροειδής που τον ακολουθεί στην σχετική στατιστική κατηγορία είχε μόνο 3. Την μεγάλη ζημιά στον ΑΡΗ την έκανε ο Μίλαν Μιλόσεβιτς με 9, ενώ Μούρτος και ΜακΝίλ είχαν 7 και 4 αντίστοιχα.

Από την στιγμή που λείπει ο Χάγκινς, η Α.Ε.Κ. προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την υπεροχή της σε ύψος, γι’ αυτό και ανά διαστήματα ο Γιούρι Ζντοβτς έπαιξε με τον Σάκοτα στο «3» και δίδυμο ψηλών τους Μιλόσεβιτς και Μαυροειδή  στο Παλέ.

Τα ριμπάουντ παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη ενός αγώνα και θα είναι πολύ θετικό αν ο ΑΡΗΣ καταφέρει να πάρει τον έλεγχο στον συγκεκριμένο τομέα.

Προτεινόμενα Άρθρα