Ντροπή και ξεφτίλα για το μπάσκετ!

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ κατέβαλλε υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να υπερκεράσει το εμπόδιο της ΑΕΚ και των διαιτητών, όμως δεν τα κατάφερε και γνώρισε την ήττα με 89-84.

Αν τον άφηναν να παίξει παραπάνω, το παιχνίδι θα είχε διαφορετική εξέλιξη. Οι «κίτρινοι» πάλεψαν όσο τους επέτρεψαν οι διαιτητές και τα οι προκλήσεις των παικτών της ΑΕΚ που περνούσαν ατιμώρητες.

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη μπήκαν νωθρά στον αγώνα κι έμειναν πίσω με 11-0 έχοντας κακές επιλογές στην επίθεση και δείχνοντας ολιγωρία στην άμυνα. Βέβαια, έβαλαν το χεράκι τους και οι διαιτητές όταν μόλις στο 3’ χρέωσαν με ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ και τεχνική ποινή τον Οκάρο Ουάιτ. Η πρώτη αντίδραση του ΑΡΗ ήρθε 3,5 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα με τρίποντο του Κοεν για το 11-3, με τον ΜακΝίλ να μειώνει στους 6 (13-7) δύο λεπτά αργότερα. Ακολούθησε ένα μπαράζ τριπόντων από τον Σάκοτα που τιμώρησε την άμυνα των «κιτρίνων» στέλνοντας και πάλι τη διαφορά σε διψήφια τιμή για το 24-14 του πρώτου δεκαλέπτου.

Η ΑΕΚ είχε βρει ψυχολογία και ρυθμό και με πρωταγωνιστή τον Κάρτερ αύξησε τη διαφορά στους 14 (33-19 στο 13’). ΜακΝίλ, Ζάρας και Οκάρο έδιναν λύσεις στον ΑΡΗ αλλά οι διαιτητές και συγκεκριμένα ο Γκόντας είχε διαφορετική άποψη. Διπλή τεχνική ποινή στον ΜακΝίλ και αποβολή για τον Αμερικανό που σε εκείνο το σημείο έδειχνε να βρίσκει ρυθμό. Αποτέλεσμα του εκνευρισμού που επικράτησε στις τάξεις του ΑΡΗ ήταν να ολοκληρώσει το ημίχρονο ασθμαίνοντας και υπολειπόμενος με 13 πόντους, 48-35.

Το σκηνικό στην επανάληψη άλλαξε, ο ΑΡΗΣ μπήκε αποφασισμένος να διεκδικήσει κόντρα στη θέληση των «γκρι» τις πιθανότητές του για νίκη. Ο Ζάρας με 11 γρήγορους πόντους ηγήθηκε της ανάκαμψης που βρήκε τον ΑΡΗ στο -5 (55-50 στο 26’). Το άγχος μεταφέρθηκε στους γηπεδούχους και ο Ζάρας βρήκε συμπαραστάτες στον Μούρτο και στον Οκάρο. Φιλί ζωής για την ΑΕΚ το τρίποντο του Μιλόσεβιτς που μετέτρεψε το 65-61 σε 68-61 στην τελευταία επίθεση του τρίτου δεκαλέπτου.

Όλα για όλα στο τέταρτο δεκάλεπτο από τις δύο ομάδες με την ΑΕΚ να καταφέρνει το πρώτο χτύπημα και με νέο τρίποντο, αυτή τη φορά από τον Κάρτερ να επαναφέρει τη διαφορά στο +10. Κάπου εκεί όμως ο Οκάρο πήρε το όπλο του και με προσωπικές ενέργειες και πόντους μείωσε στους 4 (75-71 στο 34’) και ισοφάρισε σε 75-75 τρία λεπτά αργότερα. Οι γηπεδούχοι πήραν ανάσα από το τρίποντο του Μπράουν και εκμεταλλεύτηκαν την κούραση των παικτών του ΑΡΗ (αν και στο 38:30 ο Γουότερς με απίστευτο τρίποντο ισοφάρισε 78-78) αλλά και τις… χάρες των διαιτητών που δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη να ολοκληρώσουν την ανατροπή. Το τελικό 89-84 φέρνει τον ΑΡΗ με την πλάτη στον τοίχο να χάνει με 2-0 στη σειρά των μικρών τελικών όμως ήταν σχεδόν αδύνατο να κάνει κάτι παραπάνω σήμερα με τέτοια διαιτησία.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Παπαντωνίου 6 (2), Σάκοτα 22 (4), Χέρστον 13 (1), Μπράουν 12 (3), Μαυροειδής 8, Μιλόσεβιτς 7 (1), Κάρτερ 12 (1), Σαρικόπουλος 2, Μωραΐτης, Έρικ 7.

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ουάιτ 20, Ουότερς 15 (2), Κοεν 5 (1), Μούρτος 12 (1), ΜακΝίλ 6, Ξανθόπουλος 1, Δήμας, Πελεκάνος, Τσούπκοβιτς, Ζάρας 22 (5), Σίμτσακ 3

Προτεινόμενα Άρθρα