"Ο Λάσκαρης προφανώς έφτασε στα όρια του"

από AllAboutARIS

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης στο περιθώριο της εκδήλωσης στο Μουσείο της ΧΑΝΘ, μίλησε για την ανακοίνωση του ΑΡΗ, τον Νίκο Λάσκαρη, το κομμάτι της διαιτησίας που δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της Λίγκας αλλά και την διαμάχη FIBA-Ευρωλίγκα.

Αρχικά ο πρόεδρος της Λίγκας τόνισε:

Για τις δύσκολες στιγμές που περνάει το μπάσκετ, μετά και τα γεγονότα που συνέβησαν το Σαββατοκύριακο: “Διαφωνώ ότι το μπάσκετ περνάει δύσκολες στιγμές, το ΣΚ είχαμε δύο εκπληκτικά παιχνίδια, εγώ πάντα μιλάω για τα παιχνίδια, η ουσία του αθλήματος είναι το μπάσκετ και όχι τα διαιτητικά λάθη. Αδικίες και γκρίνιες υπάρχουν, φυσικά, και πιστέψτε με είμαι από το 1993 στον σύνδεσμο και έχω ζήσει απίστευτες στιγμές, θεωρώ ότι είμαστε λίγο διαφορετικοί από το εξωτερικό όπου γίνονται όργια συγκριτικά με την Ελλάδα. Αν θέλετε την άποψη μου, εγώ δέχθηκα αμέτρητα τηλεφωνήματα από το εξωτερίκο που μου έδιναν συγχαρητήρια για το μπάσκετ που παίχτηκε. Λάθη έγιναν, μπορεί να αδικήθηκαν πολλοί, αυτή είναι η φύση του αθλήματος, σε τελική ανάλυση όμως δεν είναι της αρμοδιότητας του ΕΣΑΚΕ το κομμάτι αυτό που έκανε τα λάθη”

Για την ανακοίνωση του ΑΡΗ και αν επικοινώνησε έκτοτε με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Νίκο Λάσκαρη είπε: “Και με τον Κύριο Λάσκαρη έχω επικοινωνήσει και με τον κύριο Αγγελόπουλο έχω μιλήσει γιατί, άσχετα με το τι συμβαίνει, όλους μας ενδιαφέρει το καλό του αθλήματος. Σας επαναλαμβάνω, λάθη έγιναν, προβλήματα υπάρχουν , τι να πρωτοθυμηθώ από το 1993, αν καθίσουμε σε ένα τραπέζι μόνοι μας και τα συζητήσουμε, αυτά που γίνονταν στο παρελθόν είναι 10 φορές χειρότερα από αυτά που γίνονται σήμερα, πρέπει να δούμε τα λάθη και να τα διορθώσουμε, μόνο με διάλογο θα διορθωθούν. Εντάξει, σε στιγμές αδικίας, εκνευρισμού που αισθάνεται κάποιος βγάζει ανακοινώσεις , πρέπει να πέσουν οι τόνοι, το έχω πει και στου δύο, πρέπει να μιλάμε μεταξύ μας , γιατί το μπάσκετ πάει καλά στην χώρα. Το βλέπετε και εσεις οι ίδιοι. Θα είναι άδικο να το τραυματίσουμε, γιατί μετά δεν θα έχει γυρισμό. Δεν θέλω με τίποτε να γίνει το μπάσκετ ποδόσφαιρο. Με διάλογο και καλή θέληση θα λυθούν όλα”.

Για το αν είναι προβληματισμένος από την αλλαγή στάσης του Νίκου Λάσκαρη, ο οποίος με την ανακοίνωση της ΚΑΕ ουσιαστικά βγαίνει στην… επίθεση: “Ομολογουμένως ο άνθρωπος έφτασε κάποια στιγμή στα όρια του. Επειδή με τον Νίκο είμαστε φίλοι και συζητήσαμε για αυτά τα θέματα, νομίζω ότι όταν φτάνεις μερικές φορές τα πράγματα στα άκρα βρίσκεις μία λύση, και επειδή αγαπάμε και οι δύο το άθλημα και δεν θέλουμε να το καταστρέψουμε θα βρεθεί μια λύση. Το πρωτάθλημα σε 1-2 εβδομάδες τελειώνει. Πρέπει να καθίσουμε όλοι μαζί και να βρούμε μια λύση, να κάνουμε ένα ταμείο, να δούμε που έχουμε κάνει όλοι λάθη, αν βάλουμε στην άκρη το ατομικό συμφέρον θα βοηθήσουμε το μπάσκετ. Δεν συμφέρει σε κανέναν να καταστραφεί κανεις. Το έχω πει και θα το ξαναπω, πέρσι τέτοιον καιρό αγωνιούσα ως πρόεδρος τι θα κάνει ο Αρης, αν θα βρφει τον δρόμο του και θα μπορέσει να αγωνιστεί, φέτος βλέπετε ότι έχουμε μία ομάδα που έχει έρθει ένας επενδυτής σαν τον Νίκο τον Λάσκαρη και η ομάδα είναι πρώτη σε μέσο όρο εισητηρίων στην Ελλάδα, έχει επανέλθει το ενδιαφέρον του μπάσκετ στην θεσσαλονίκη, εύχομαι και ο παοκ να βρει τον επενδυτη του να δυναμώνει. Του χρόνου εύχομαι να πάμε ένα βήμα παραπάνω”.

Για το τι μπορεί να κάνει ο ΕΣΑΚΕ ώστε να προστατέψει το προιον του, με την διαιτησία να αποτελεί τον αρνητικό πρωταγωνιστή στα πλει οφ: “Εγώ δεν μίλησα για διαιτησία, μιλησα για λάθη, λάθη κάνουμε όλοι. Εφόσον μιλάτε για διαιτησία σας υπενθυμίζω ότι η διαιτησία δεν ανήκει στον ΕΣΑΚΕ, έχω πει την άποψη μου ότι ο ΕΣΑΚΕ θα πρέπει να έχει κάποια σχέση με αυτό που λέγεται διαιτησία, και στην εκπαίδευση και πάντα σε συνεργασία με την επικείμενη αρχή. Συνεργασία χρειάζεται για το καλό του αθλήματος “.

Για τα επίσημα δεδομένα επίσημα που έχει για το αυριανο παιχνίδι ανάμεσα στον ΑΡΗ και την Α.Ε.Κ.: “Δεν θελω να πάρω θέση, είναι ένα ζητημα το οποίο ακόμη βρίσκεται εν εξελίξει. Εγώ εκεινο που θέλω να πω είναι χαμηλοί οι τόνοι γιατί δεν απευθυνόμαστε μόνο σε ανθρώπους σαν εμάς, υπάρχουν και νεαρά παιδιά τα οποία είναι εν βρασμό ψυχής και εκεί μπορεί να ξεφύσει η κατάσταση. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, ένα παιχνίδι είναι”.

Για την συμμετοχή της ΆΕΚ στο Eurocup: “Έχουμε ακόμη μερικές εβδομάδες για να ξεκαθαρίσει το θέμα αυτό”

Για την πιθανότητα να τα βρουν FIBA και Ευρωλίγκα: “Αυτό προσπαθούμε, αυτή είναι η πρόθεση, μετά και την πρόταση της Φίμπα προς την Ευρωλίγκα, την οποία θεώρησα απόλυτα σωστή, δηλαδή η Ευρωλίγκα να διοργανώνει το πρώτο τη τάξη πρωτάθλημα με τα 11 συμβόλαια και τις 4-5 άλλες ομάδες που θα συμμετέχουν, και το Baskatball Champions League σε συνεργασία της φίμπα με την Ευρωλίγκα με βάσει βαθμολογικά κριτήρια. Τα συμφέροντα είναι πολύ μεγάλα, όπου υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα θα βρεθεί μια λύση. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει υπέρ του μπάσκετ. Αυτή την στιγμή οι 6 ελληνικές ομάδες που θ αγωνιστούν στην ευρώπη θα έχουν οικονομικά οφέλη. Είναι κάτι πολύ΄θετικο για το ελληνικό πρωτάθλημα”.

Για το ενδεχόμενο 3ης ελληνικής ομάδας εφόσον ο αριθμός στην Ευρωλίγκα αυξηθεί σε 24 ομάδες: “Δεν το γνωρίζω, είναι θέμα της Ευρωλίγκα, εμένα με ενδιαφέρει το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν είμαι εγώ αυτός που θα καθορίσει το τι θα γίνει, ο ΕΣΑΚΕ είναι σεβαστός σε όλη την Ευρώπη, εγώ θα επηρεάσω όσο μπορώ, τις αποφάσεις τις λαμβάνουν άλλοι. 1 Ιουνίου θα έχουμε διοικητικό συμβόυλιο της Basketball League”.

Προτεινόμενα Άρθρα