«Η διαιτησία να ενταχθεί στον ΕΣΑΚΕ»

από AllAboutARIS

«Η διαιτησία έχει εξελιχθεί σε ένα δικό της μαγαζί, που θέλει να καθορίζει αγώνες»

Χείμαρος…ήταν ο Νίκος Λάσκαρης με δηλώσεις του στην EΡΤ 3 στις οποίες “έριξε” βόμβες κατά του “σάπιου συστήματος” αλλά και έδειξε  ότι μόνο τυχαία δεν ήταν προχθεσινή ανακοίνωση,δείχνοντας ότι έχει σχέδιο και πλάνο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις ενέργειες της ΚΑΕ μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ: «Η απόφαση μας δεν είχε να κάνει μόνο με τον τελευταίο αγώνα. Βλέπουμε γενικότερα τι γίνεται φέτος. Πολεμάμε για ένα fair play. Για να γίνει αυτό, πρέπει οι διαιτησίες πρέπει να είναι σωστές. Το μπάσκετ να λάμπει και να μην βλέπουμε θέατρο σκιών και κάποια άτομα με χειρουργικό τρόπο να διαμορφώνουν κάποιο αποτέλεσμα. Η αποβολή του ΜακΝίλ, ήταν κάτι χουντικό. Διαμαρτυρήθηκε επειδή του έκαναν φάουλ. Η δίνεις φάουλ και στους δύο ή σε κανέναν. Βλέπουμε ότι στόχευαν Αμερικάνους δικούς μας, για να τους βγάλουν με φάουλ από το πρώτο δεκάλεπτο. Χαίρομαι που έχουμε τη συμπαράσταση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Στην Ελλάδα, η διαιτησία έχει εξελιχθεί σε ένα δικό της μαγαζί, που θέλει να καθορίζει αγώνες».

Για την παρουσία του κόσμου σήμερα έξω από το γήπεδο: «Τους ευχαριστώ πολύ για αυτό. Εμείς θέλαμε να κάνουμε μία πραγματική γιορτή. Στα άδεια γήπεδα θα καταλήξει το μπάσκετ, αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα. Δεν πιστεύω ότι οι φίλοι του ΑΡΗ θα δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα έξω από το γήπεδο. Σήμερα ελπίζω να μην έχουμε φασαρίες. Εχουμε και την άδικη απόφαση του αθλητικού δικαστή, που ελπίζω να μην πυροδοτήσει τον κόσμο. Οι διαιτητές τιμωρήθηκαν για τις αποφάσεις τους, αλλά τιμωρήθηκαν και οι παίκτες. Είναι δικαιοσύνη αυτό το πράγμα;. Θα ζητήσω να γίνει έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο πήρε τις αποφάσεις του ο αθλητικός δικαστής».

Για την ανταπόκριση που είχαν οι κινήσεις του τις τελευταίες ημέρες: «Κατ’ αρχάς, ο ΕΣΑΚΕ είναι ο πιο αθώος στην όλη υπόθεση. Το… σάπιο είναι στην ΚΕΔ. Δεν φταίνε τα πρόσωπα, αλλά το σύστημα. Χαίρομαι που είχαμε θετικό feedback μέσα από ΚΕΔ, ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ για την προσπάθεια μας. Θέλουμε να βλέπουμε καθαρό μπάσκετ και αγώνες που κρίνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν επικοινωνήσει μαζί μας και εξέφρασαν την στήριξη τους προς εμάς. Πρέπει να προετοιμαστούμε του χρόνου για ένα πιο δίκαιο πρωτάθλημα. Να μην ασχολούμαστε με τους διαιτητές και ποιοι θα σφυρίξουν σε κάποιο αγώνα. Πρέπει να ασχολούμαστε επιτέλους με το μπάσκετ και η διαιτησία να γίνει επαγγελματική. Μία λύση είναι να ενταχθεί στον ΕΣΑΚΕ. Ο,τι και αν γίνει όμως, κάτι πρέπει να αλλάξει».

Προτεινόμενα Άρθρα