Ρεκόρ στα…λάθη

από AllAboutARIS

Τα 5 λάθη των παικτών του ΑΡΗ, η καλύτερη επίδοση της φετινής Basket League

Η πολύ καλή άμυνα και τα πολύ λίγα λάθη ήταν τα κλειδιά της νίκης του ΑΡΗ επί της ΑΕΚ στο πλαίσιο του τρίτου Μικρού Τελικού.

Χαρακτηριστικά:

*Από τα «κλειδιά» της νίκης των «κίτρινων» της Θεσσαλονίκης ήταν δίχως αμφιβολία τα λάθη αφού έκαναν μόλις πέντε έναντι 18 της ΑΕΚ. Με αυτόν τον τρόπο ο Άρης ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση καθώς από πέντε λάθη είχαν επίσης στη 13η αγωνιστική της κανονικής περιόδου ο Αρκαδικός και το Ρέθυμνο Cretan Kings καθώς και ο Ολυμπιακός στον 1ο ημιτελικό κόντρα στην ΑΕΚ.

 *Τα 26 φάουλ είναι τα περισσότερα που κέρδισε ο Άρης σε εντός έδρας αγώνα. Είχε από 25 στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τα Τρίκαλα BC Aries.

 *Στον αντίποδα έχοντας 3/24 τρίποντα (12,5%) ο Άρης σημείωσε τη χειρότερη εντός έδρας επίδοση του στο φετινό Πρωτάθλημα καθώς είχε 8/30 (26,66%) στον 4ο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό. Συνολικά πάντως η χειρότερη επίδοση του στα τρίποντα φέτος είναι εκείνη του εκτός έδρας αγώνα με τον Κόροιβο στον οποίο είχε 1/13 (7,69%).

 *Ο σημερινός ήταν ο 30ός αγώνας του Άρη σε σειρές μικρών τελικών. Ο απολογισμός του πλέον είναι 12 νίκες και 18 ήττες.

 *Μετά τη νίκη του και αφού αποφεύχθηκε το σενάριο της «σκούπας» οπότε γίνεται ακόμη μικρότερο το ποσοστό των σειρών μικρών τελικών που ολοκληρώθηκαν με 3-0 αφού μόλις δύο στις 22 είχαν αυτή την έκβαση (9,09%) ενώ άλλη μία σε σειρά «best of three», το 1992-93, έληξε επίσης χωρίς «σκούπα».

Προτεινόμενα Άρθρα