Οι «κίτρινες» πρωτιές των πλέι-οφ

από AllAboutARIS

Η σεζόν ολοκληρώθηκε για τον ΑΡΗ και το AllAboutARIS σας παρουσιάζει τους παίκτες του ΑΡΗ που έκαναν την διαφορά στην postseason.

Αναλυτικά:

Πόντοι:

Πρώτος σκόρερ των πλέι οφ είναι ο Ντόμινικ Ουότερς με 161 πόντους. Τον Αμερικάνο γκαρντ του ΑΡΗ ακολουθούν οι Τζερέλ ΜακΝίλ και Οκάρο Ουάιτ με 157 και 149 πόντους αντίστοιχα.

Ασίστ:

Δεύτερος καλύτερος πασέρ, πίσω από τον Νίκ Καλάθη, είναι ο Ντόμινικ Ουότερς με 49 συνολικά τελικές, ενώ την 5η θέση στην συγκεκριμένη κατηγορία κατέχει ο Τζερέλ ΜακΝίλ με 33.

Ριμπάουντ:

Ο Οκάρο Ουάιτ με 81 ριμπάουντ είναι μακράν του δευτέρου, ο καλύτερος ριμπάουντερ της postseason, ενώ στην 4η και την 5η θέση βρίσκονται οι συμπαίκτες του Τζερέλ ΜακΝίλ με 56 και Βασίλης Σίμτσακ με 55 «σκουπίδια».

Μπλοκ:

Ο Οκάρο Ουάιτ έχει την πρωτοκαθεδρία και στα μπλοκ με 11 συνολικά. Ο δεύτερος «κίτρινος» της σχετικής κατηγορίας, είναι ο Τζέικ Κόεν με 6, επίδοση που τον κατατάσσει στην 4η θέση.

Βόλες:

Τις περισσότερες εύστοχες βολές από κάθε άλλο παίκτη στα πλέι-οφ έχει ο Οκάρο Ουάιτ, με 49. Από την πλευρά του ο Ντόμινικ Ουότερς βρήκε 27 φορές τον στόχο από την «γραμμή της φιλανθρωπίας», επίδοση που τον φέρνει στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Δίποντα:

Ντόμινικ Ουότερς και Οκάρο Ουάιτ κατέχουν τις δύο πρώτες θέσεις στην κατηγορία των εύστοχων διπόντων, με 37 και 35 αντίστοιχα. Οι δύο παίκτες του ΑΡΗ όμως απειλούνται από τους Καλάθη και Γκιστ που μετράνε 33 και 30 εύστοχα δίποντα κι έχουν μπροστά τους ακόμη ένα, μπορεί και δύο παιχνίδια. Ο Τζερέλ ΜακΝίλ από την πλευρά του είναι στην 4ην θέση με 33.

Τρίποντα:

20 εύστοχα τρίποντα μέτρησε ο Οκάρο Ουάιτ στα φετινά πλέι-οφ και καταλαμβάνει την 3η θέση στην σχετική κατηγορία. Πίσω από τον φόργουορντ του ΑΡΗ βρίσκεται ο Τζερέλ ΜακΝίλ με 17 (τους δύο Αμερικάνους του ΑΡΗ «καταδιώκει» ο Φώτσης που έχει 16 μέχρι στιγμής).

Κλεψίματα:

Τα 17 κλεψίματα, καθιστούν τον Τζερέλ ΜακΝίλ τον δεύτερο καλύτερο «κλέφτη» των πλέι-οφ. 13 έχει ο Οκάρο Ουάιτ, ο οποίος ισοβαθμεί στην 3η θέση με τον Τζέιμς Φελντέιν, ενώ σε απόσταση βολής βρίσκεται και ο Ματ Λοτζέσκι με 11.

Αξιολόγηση:

Ο MVP του φετινού πρωταθλήματος, Οκάρο Ουάιτ, είναι στην κορυφή, καθώς συγκέντρωσε 200 βαθμούς στο ranking. Ο Τζερέλ ΜακΝίλ συγκέντρωσε 148 βαθμούς και βρίσκεται στην 3η θέση (πίσω του με 145 ο Λοτζέσκι), ενώ ο Ντόμινικ Ουότερς είναι 5ος με 143.

Λάθη:

Μια πρωτιά που δεν θα ήθελε να κατέχει, ο Ντόμινικ Ουότερς είναι στην 1η θέση με 34 λάθη. Τρίτος είναι ο ΜακΝίλ με 23.

Κερδισμένα φάουλ:

Οκάρο Ουάιτ και Τζερέλ ΜακΝίλ με 61 και 52 κερδισμένα φάουλ αντίστοιχα, είναι στο νούμερο 1 και το νούμερο 2 της σχετικής κατηγορίας.

Βόλες%:

Δεύτερος πιο εύστοχος παίκτης από την γραμμή των βολών είναι ο Ντόμινικ Ουότερς, με ποσοστό 93,10%.

Προτεινόμενα Άρθρα