«Επιθυμία μου είναι να μείνω στον ΑΡΗ»

από AllAboutARIS

«O κ. Λάσκαρης δείχνει ότι θέλει να φτάσει τον ΑΡΗ στην κορυφή και δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω»

Στη εκπομπή του “AllAboutARIS on AIR” στον Libero107.4FM φιλοξενήθηκε ο Βασίλης Σίμτσακ, δηλώνοντας την επιθυμία του να μείνει στον ΑΡΗ και την επόμενη χρονιά ενώ μίλησε και για τον κόσμο του ΑΡΗ.

Χαρακτηριστικά τα όσα είπε ο Σίμτσακ στην εκπομπή του “AllAboutARIS on AIR”:

Για την χρονιά που πέρασε..

«Ήταν μια χρονιά που κάναμε ένα βήμα παραπάνω σε όλα τα επίπεδα. Και στον τομέα της εξυγίανσης και στο αγωνιστικό επίπεδο και παρόλο που στο τέλος δεν κατακτήσαμε την τρίτη θέση, υπάρχει ικανοποίηση στην ομάδα.»

Για τον τρόπο που σκέφτεται η ΚΑΕ ΑΡΗΣ και το τεχνικό τιμ..

«Είναι άνθρωποι που είναι έξυπνοι, ξέρουν από μπάσκετ. Δεν έχουν έρθει σαν φωτοβολίδες, δηλαδή να κάτσουν για 2-3 χρόνια αποβλέποντας στο προσωπικό τους συμφέρον. Έχουν έρθει γιατί θέλουν να φροντίζουν πραγματικά την ομάδα. Υπάρχει μια άριστη συνεργασία όπως την βλέπω εγώ σαν παίκτης, μεταξύ διοίκησης και τεχνικού τιμ και με σωστά και μεθοδικά βήματα την ομάδα την πηγαίνουν εκεί που την αξίζει.»

Για το πώς αισθάνονται που έχουν αυτήν τη διοίκηση στο πλευρό τους..

«Είμαστε τυχεροί που σε αυτήν την προσπάθεια του κ.Λάσκαρη, που επέλεξε εμάς για να τον βοηθήσουμε και να μας βοηθήσει και αυτός. Υπάρχουν άνθρωποι που σου ικανοποιούν και τα εξωαγωνιστικά προβλήματα στο λεπτό.»

Για την μεγαλύτερη νίκη της φετινής χρονιάς..

«Η νίκη στο Καζάν. Γιατί με αυτή νίκη δείξαμε στις υπόλοιπες ομάδες αλλά και στον κόσμο που μας ακολουθεί ότι αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, πιστέψαμε στους εαυτούς μας και είδαμε ότι αυτά που προσπαθεί να μας περάσει ο προπονητής είναι αυτά που θα μας οδηγήσουν να κάνουμε κάποια σπουδαία πράγματα. Εκεί έγινε το κλικ που έδειξε ότι μπορούμε να κάνουμε μια καλή χρονιά»

Για την φουρτούνα και τις κακές ήττες που ήρθαν σε μια κακή περίοδο μέσα στην χρονιά..

«Αυτό ήταν και το μυστικό για την φετινή χρονιά. Ήταν ένα άλλο κρίσιμο σημείο της φετινής χρονιάς, όπου μειώναμε ενωμένοι, δεν υπήρξαν αλλαγές παικτών ούτε μουρμούρες. Ξέραμε τι κάναμε λάθος και προσπαθούσαμε να το διορθώσουμε, τα καταφέραμε και μετά όλα πήραν το δρόμο τους. Η νίκη στο Καζάν και αυτό το συστατικό ήταν αυτά που έκαναν την χρονιά επιτυχημένη.»

Για το δυνατό όπλο του ΑΡΗ φέτος που ήταν η άμυνα..

«Ο κόουτς δείχνει πολύ βαρύτητα στην άμυνα. Είχαμε από τις καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Άλλωστε η άμυνα είναι αυτή που δίνει τις μεγάλες νίκες και από εκεί και πέρα υπήρχε μεγάλο ταλέντο στην επίθεση. Είχαν γίνει πολύ καλές επιλογές σε παίκτες που στον επιθετικό τομέα είχαμε πολλές επιλογές για να σκοράρουμε και ήταν ένας συνδυασμός πολύ σημαντικός για εμάς.»

Για την ασφάλεια που ένιωθαν σαν παίκτες από την στήριξη της διοίκησης..

«Είναι το πιο σημαντικό σε μια ομάδα να υπάρχει εμπιστοσύνη. Να ξέρει ένας παίκτης πως ότι και να γίνει η ομάδα θα είναι εκεί να τον στηρίξει. Νομίζω πως σε ομάδες , όπως είπε και ο κόουτς μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Αλεξάνδρειο, το τελευταίο, ότι πέρα από τα λεφτά, το συναίσθημα είναι αυτό που σε καθοδηγεί  και όλοι οι παίκτες, αφού η διοίκηση μας έδειχνε τέτοια εμπιστοσύνη και οι Έλληνας και οι ξένοι, όλοι στις δύσκολες στιγμές ήταν κοντά με τον προπονητή.»

Για το ρόλο του στον ΑΡΗ..

«Είναι περίεργο γιατί για διαφορετικό ρόλο ήρθα και κατέληξα να έχω άλλο ρόλο στο τέλος. Ήταν μια καταπόνηση για εμένα αλλά προσπάθησα να βοηθήσω, όσο μπορούσα, για την έλλειψη του Χάγκινς. Δεν είναι μόνο δική μου δουλειά καθώς και ο προπονητής και η υπόλοιπη ομάδα βοήθησε σημαντικά και ήταν ένας συνδυασμός για να καλύψουμε αυτό το κενό.»

Για το αν καθοδηγούσε την ομάδα ως πιο έμπειρος..

«Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο. Χρειάζεται πάρα πολύ μυαλό, πολύ διάβασμα και χωρίς αυτά δεν μπορείς να επιβιώσεις. Κάποια παιδιά που ήρθαν φέτος στην Ελλάδα τους έλλειπαν αυτή η γνώση για το ελληνικό πρωτάθλημα και έτσι εγώ ως πιο έμπειρος αλλά και άλλοι έμπειροι όπως ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ο Ζάρας, ο Μούρτος  τους δείξαμε  τι θέλει ο προπονητής από αυτούς. Είμαστε τυχεροί γιατί  πρόκειται για εξαιρετικά παιδιά, όλοι οι ξένοι που ήρθαν στην ομάδα και μας έκαναν και το δικό μας έργο ακόμη πιο εύκολο.»

Για το ότι είναι ο αγαπημένος της κερκίδας..

«Είναι πολύ τιμητικό αυτό για εμένα σε μια ομάδα όπως ο ΑΡΗΣ και με τον κόσμο που είναι καθαρά μπασκετικός, να αναγνωρίζεται η προσπάθεια μου στο παρκέ. Μου δίνει τεράστια δύναμη να συνεχίζω και να βοηθάω όπως μπορώ.»

Για τα σχέδια του στην επόμενη χρονιά..

«Η επιθυμία μου είναι να μείνω στην ομάδα. Είναι από τα τελευταία μου χρόνια, επιθυμία μου είναι να μείνω στην ομάδα και στην Θεσσαλονίκη, έχω γνωρίσει άτομα και μέσα από την ομάδα που τα νιώθω σαν δεύτερη οικογένεια μου και αυτή τη στιγμή που γυρίζω στην Αθήνα νιώθω πολύ στεναχωρημένος. Θέλω να μείνω στην ομάδα αλλά αυτό εξαρτάται και από τον προπονητή και από την διοίκηση. Θα δούμε, πάντως εμένα η επιθυμία μου είναι να μείνω στον ΑΡΗ.»

Για το πόσα χρόνια έχει ακόμα να αγωνίζεται..

«Υγεία να υπάρχει πάνω από όλα. Για 1-2 χρόνια ακόμα αν υπάρχει υγεία θα μπορώ να βοηθάω την ομάδα με τον τρόπο μου.»

Για τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό και τα επόμενα βήματα του ΑΡΗ για να καλύψει την διαφορά από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό..

«Το πιο βασικό είναι να κρατηθεί ένας βασικός κορμός αφού βλέπετε ότι ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΤΣΣΚΑ, η Μπαρτσελόνα, οι οποίες είναι στην κορυφή τα τελευταία 15-20 χρόνια. έχουν ένα βασικό κορμό και γίνονται λίγες προσθαφαιρέσεις. Πιστεύω το κύριο συστατικό είναι αυτό. Από εκεί και πέρα χρειάζεται υπομονή γιατί μην ξεχνάμε ότι ο κ. Λάσκαρης πληρώνει δυο μπάτζετ, τόσο το αγωνιστικό όσο και το εξωαγωνιστικό, αναφορικά με τα χρέη, οπότε χρειάζεται και υπομονή αλλά και πίστη ακόμη και στις δύσκολες περιόδους της σεζόν. Όλες οι ομάδες έχουν δύσκολες στιγμές, δεν υπάρχει να περάσει μια χρονιά στην οποία να πάνε όλα καλά. Πάντα υπάρχει ένας μήνας που όλα πάνε στραβά και τίποτα δεν βγαίνει στο παρκέ.»

Για το πώς είδαν οι ίδιοι τις κακές διαιτησίες σε κρίσιμα παιχνίδια αλλά και την στάση του Νίκου Λάσκαρη..

«Εγώ δεν θέλω να ασχολούμαι με διαιτησίες αλλά το ότι ο κ Λάσκαρης ασχολείται τελικά με όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα, δείχνει ότι θέλει να φτάσει την ομάδα στην κορυφή χωρίς να αφήσει τίποτα να πέσει κάτω. Αυτό είναι πάρα πολύ θετικό και για εμάς που βρισκόμαστε στην ομάδα αλλά και για τον κόσμο του ΑΡΗ.»

Για το σημερινό αποχαιρετιστήριο γεύμα με την ομάδα..

«Τόσα χρόνια στην Α1 πρώτη φορά νιώθω τόσο στενοχωρημένος που αφήνω για λίγο μια ομάδα και αυτά τα παιδιά. Ήταν πολύ φορτισμένο το κλίμα στο φαγητό. Είναι κάποια πράγματα τα οποία δεν περιγράφονται. Την φετινή χρονιά αυτό που υπήρχε στην ομάδα και στα αποδυτήρια ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα. Ο κόσμος είναι ο λόγος για τον οποίο κάνουμε εμείς όλη αυτή την προσπάθεια και είναι αυτό το κίνητρο που μας δίνουν κάθε φορά. Και τη νέα χρονιά θα τους κάνουμε ακόμη πιο περήφανους για την ομάδα του ΑΡΗ.»

Για τη νεοσύστατη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λίγκ..

«Είναι μια καινούργια διοργάνωση, με ομάδες από παράξενες χώρες της Ευρώπης και θα έχουμε μπροστά μας δύσκολα ταξίδια. Πιστεύω ότι στο τέλος θα βρεθεί μια λύση για το μπάσκετ. Εύχομαι υγεία και καλό καλοκαίρι σε όλους.»

Προτεινόμενα Άρθρα