Τα καλύτερα των Ελλήνων

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ στήριξε σε μεγάλο βαθμό φέτος το παιχνίδι του στους τέσσερις Αμερικάνους του, αλλά και οι Έλληνες είχαν πολύ σημαντική συνεισφορά τη φετινή σεζόν. Το AllAboutARIS σας παραθέτει τις καλύτερες εμφανίσεις των Ελλήνων παικτών του ρόστερ στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:

Ξανθόπουλος:

Ο πολύπειρος πόιντ-γκαρντ πραγματοποίησε την κορυφαία του, βάσει αξιολόγησης, εμφάνιση στην εντός έδρας αναμέτρηση της 18ης αγωνιστικής με τον Κόροιβο. Σ’ εκείνο το ματς, ο Ξανθόπουλος πέτυχε 7 πόντους (2/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο) και από εκεί και πέρα είχε 1 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 4 κερδισμένα φάουλ, 2 κλεψίματα, 0 λάθη και 20 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής με τον Π.Α.Ο.Κ., ο Έλληνας πόιντ-γκαρντ πραγματοποίησε την πιο παραγωγική του εμφάνιση. Με 11 πόντους (1/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 0/2 βολές) και 9 ασίστ, ήταν από τους κορυφαίους της νίκης του ΑΡΗ.

Εντυπωσιακός ο Βασίλης Ξανθόπουλος ήταν και στο εκτός έδρας ματς της 20ης αγωνιστικής με την Καβάλα, εκεί όπου μέτρησε 2 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 κερδισμένα φάουλ, 0 λάθη και 8(!) κλεψίματα.  

Πελεκάνος:

Ο φόργουορντ του ΑΡΗ έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι απέναντι στην Α.Ε.Κ. Στο ματς της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ο Πελεκάνος με μία μεστότατη εμφάνιση, πήρε από το χέρι την ομάδα του και την οδήγησε στη νίκη. Εκείνο το απόγευμα, ο έμπειρος φόργουορντ είχε 15 πόντους (3/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 17 βαθμούς στο ranking.

Από εκεί και πέρα ο Πελεκάνος ήταν πολύ καλός απέναντι στο Ρέθυμνο (25η αγωνιστική) με 14 πόντους και 4 ριμπάουντ και 16 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ απέναντι στον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ήταν από τους διακριθέντες του ΑΡΗ με 11 πόντους, 5 ριμπάουντ και 13 βαθμούς στο ranking.

Ζάρας:

Ο σουτέρ του ΑΡΗ έκανε σπουδαία πράγματα στο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής με το Ρέθυμνο, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του στη νίκη. Με 25 πόντους (3/7 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 4/5 βολές), 2 ριμπάουντ, 4 κερδισμένα φάουλ, 0 λάθη και 22 βαθμούς συνολικά στο σύστημα αξιολόγησης, ήταν ο κορυφαίος του ΑΡΗ.

Ανάλογη εμφάνιση με αυτήν της 12ης αγωνιστικής, ο Ζάρας πραγματοποίησε στον 2ο μικρό τελικό με την Α.Ε.Κ. Ο Έλληνας γκαρντ ήταν εξαιρετικός με 22 πόντους (2/3 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 3/4 βολές), 3 ριμπάουντ, 3 κερδισμένα φάουλ και 17 βαθμούς στο ranking, αλλά ο Αυτοκράτορας δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό από το «Ο.Α.Κ.Α.».

Μούρτος:

Ο αρχηγός του ΑΡΗ πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις την φετινή σεζόν. Η πιο παραγγική του ήταν απέναντι στην Καβάλα (20η αγωνιστική), όπου σταμάτησε στους 14 πόντους. Στο ματς της 14ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό έκανε το καλύτερό του παιχνίδι από πλευράς αξιολόγησης, συγκεντρώνοντας 20 βαθμούς. Ο Μούρτος, ήταν από τους καλύτερους παίκτες του ΑΡΗ και στο 5ο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς με τον Παναθηναϊκό, εκεί που σταμάτησε στους 10 πόντους και τα 11 ριμπάουντ. Επιπλέον, ο 2ος μικρός τελικός στο «Ο.Α.Κ.Α.» με την Α.Ε.Κ. συγκαταλέγεται στις κορυφαίες φετινές εμφανίσεις του αρχηγού του ΑΡΗ. Εκεί ο Έλληνας γκαρντ είχε 12 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 5 κερδισμένα, 1 μπλοκ, 1 κλέψιμο και 17 βαθμούς το ranking.   

Σιμτσακ:

Το ματς που έχει μείνει ανεξίτηλο στον ίδιο είναι σαφώς ο 3ος μικρός τελικός με την Α.Ε.Κ. Ο έμπειρος center έκανε το παιχνίδι της ζωής τους πετυχαίνοντας 22 πόντους και μαζεύοντας 10 ριμπάουντ, συγκεντρώνοντας παράλληλα 25 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Από εκεί και πέρα ο πολύπειρος ψηλός είχε double-double στο εναρκτήριο παιχνίδι των πλέι-οφ απέναντι στην Κηφισιά με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ. 13 πόντους (5/5 δίποντα και 3/ βολές) και 5 ριμπάουντ είχε κόντρα στο Ρέθυμνο (25η αγωνιστική), ενώ πολύ καλή δουλειά έκανε και στο ντέρμπι με τον Π.Α.Ο.Κ. (3η αγωνιστική), με 8 πόντους (4/4 δίποντα) και 6 ριμπάουντ.

Φλιώνης:

Οι 6 πόντοι που σημείωσε κόντρα στον Παναθηναϊκό στον 4ο ημιτελικό είναι η παραγωγικότερη εμφάνισή του, ενώ στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πάτρας είχε πέντε πόντους με απόλυτη ευστοχία και 7 βαθούς στο ranking.

Δίπλαρος:

Στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Κόροιβο πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Δημήτρη Πρίφτη (8:35) και κατάφερε να σημειώσει 5 πόντους, έχοντας παράλληλα 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κερδισμένα φάουλ, 2 κλεψίματα και 4 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Δήμας:

Κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας είχε 2 πόντους, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 5 βαθμούς στο ranking στα 2:39 που έμεινε στο παρκέ.

Προτεινόμενα Άρθρα