Έχουν σφυγμό οι Κάβαλιερς

από AllAboutARIS

Οι Ουόριορς ετοιμάστηκαν να πανηγυρίσουν το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα στην έδρα τους, όμως οι «Καβς» τους χάλασαν το… πάρτι, κερδίζοντας στον 5ο τελικό με 97-112.

Ο αγώνας:

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο από νωρίς, χάρη στην πιεστική τους άμυνα. Οι Ουόριορς, μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα βρήκαν τα πατήματά τους και με τον Κλέι Τόμπσον να δίνει τις λύσεις επιθετικά, επανέφεραν τις ισορροπίες στο ματς.

Στον χρόνο που υπολείπονταν μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο αγώνας εξελίχθηκε σε μια προσωπική μονομαχία απέναντι στον Κλέι Τόμσον και τον Λεπρόν Τζέιμς. Ο σταρ των «πολεμιστών» παραβίαζε το  αντίπαλο καλάθι, κυρίως, με περιφερειακά σουτ, ενώ ο «βασιλιάς», είτε με σουτ, είτε με τις γνωστές του διεισδύσεις. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, οι δύο αντίπαλοι να πάνε στ’ αποδυτήρια ισόπαλοι με 61-61.

Η επανάληψη δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους πρωταθλητές, οι οποίοι είδαν τον Άντρεου Μπόγκουτ ν’ αποχωρεί με πρόβλημα στο αριστερό γόνατο. Αυτή η απώλεια απορρύθμισε την ομάδα του Στηβ Κερ, η οποία είδε τους «Καβς» τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη της 3ης περιόδου να παίρνει προβάδισμα 10 πόντων (85-75), με τα καλάθια των Ίρβινγκ και Τζέφερσον.

Στα λεπτά που απέμεναν οι Ουόριορς κατάφεραν να ρίξουν και πάλι την διαφορά σε μονοψήφιο.

Στο τελευταίο δωδεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι με διαδοχικές άμυνες κατέστρεψαν το επιθετικό παιχνίδι των Ουόριορς, κρατώντας τους χαμηλά σε παραγωγικότητα. Στην επίθεση, ο Κάιρι Ίρβινγκ είχε πάρει φωτιά και με τον Λεμπρόν να τον σιγοντάρει, ανέβασε στο +16 την διαφορά, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη για την ομάδα.

Στα εναπομείναντα δύο λεπτά, οι «πολεμιστές» δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από το παιχνίδι και οδηγήθηκαν μοιραία στην ήττα.

Η σειρά επιστρέφει πλέον στο Κλήβελαντ (ξημερώματα Πέμπτης, 04:00 ώρα Ελλάδος). Εκεί οι Ουόριορς θα έχουν ακόμη μία ευκαιρία να τελειώνουν με την υπόθεση τίτλος και οι Κάβαλιερς να ισοφαρίσουν και να στείλουν την σειρά σε 7ο παιχνίδι.

Προτεινόμενα Άρθρα