Νέοι… σερίφηδες στην πόλη!

από AllAboutARIS

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, οι Κάβαλιερς κέρδισαν με 93-89 τους Ουόριορς στο Όκλαντ, έκαναν το 4-3 στην σειρά των τελικών και κατέκτησαν το παρθενικό πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Ο αγώνας:

Οι «Καβς» ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και πήραν από νωρίς ένα ελαφρύ προβάδισμα στο σκορ (0-4), όμως οι Ουόριορς αντέδρασαν άμεσα και αποκατέστησαν τις ισορροπίες, παίρνοντας σκορ από τους Γκριν και Μπαρνς.

Έξι λεπτά πριν την λήξη της πρώτης περιόδου, Κάρι και Τόμσον συνδέθηκαν με το αντίπαλο καλάθι, αλλά οι φιλοξενούμενοι εύρισκαν τρόπο να διατηρούνται σ’ επαφή με το σκορ, χάρη στις ατομικές ενέργειες των Λεμπρόν και Σμιθ.

Στα δύο λεπτά που υπολείπονταν, οι «πολεμιστές» διατηρούσαν ένα ισχνό προβάδισμα στο σκορ, όμως οι Κάβαλιερς ανανεώνοντας διαρκώς επιθέσεις με τα επιθετικά ριμπάουντ του Λοβ, κατάφεραν να κλέισουν με την ελάχιστη δυνατή διαφορά την πρώτη περίοδο (22-23).

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δωδεκαλέπτου, οι δύο αντίπαλοι δεν είχαν συγκέντρωση και υπομονή στο παιχνίδι τους, αστοχώντας σε πολλές προσπάθειες. Μετά το πρώτο μουδιασμένο τρίλεπτο, οι δύο ομάδες βρήκαν τα πατήματά τους και ανέβασαν τον δείκτη του σκορ.

Απολαυστικός Γκριν

Στα έξι λεπτά που απέμεναν μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, οι «Καβς» βγήκαν στην περιφέρεια και ξεκίνησαν να σουτάρουν τρίποντα, τακτική που δεν είχε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα (1/14 στο πρώτο ημίχρονο συνολικά). Αντίθετα οι Ουόριορς, κυκλοφόρησαν με υπομονή την μπάλα στην επίθεση, έδωσαν τα ελεύθερα σουτ στον Ντρέιμοντ Γκριν, ο οποίος με χέρι αλφάδι πίσω από τα 7,25, έδωσε, για πρώτη φορά, προβάδισμα επτά πόντων στην ομάδα του, διαφορά που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Κλέι Τόμσον έδωσε τις λύσεις επιθετικά στην ομάδα του Στηβ Κερ, διατηρώντας την σε θέση οδηγού. Η αντίδραση τν φιλοξενούμενων ήταν άμεση και με τον Τζέι Αρ Σμιθ να ευστοχεί σε διαδοχικά τρίποντα, κατάφεραν να τρέξουν ένα επιμέρους σκορ 5-12 και να φέρουν ξανά το σκορ στα ίσια (54-54). Σ’ εκείνο το σημείο ο Κάρι ξεκόλλησε την ομάδα του επιθετικά με εύστοχα σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, όμως οι «Καβς» με όπλο αυτή την φορά την δυνατή τους άμυνα, κατάφεραν και πάλι να πάρουν τον έλεγχο.

Ο Ίρβινγκ πήρε τ’ όπλο του

Πέντε λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δωδεκαλέπτου το μομέντουμ ήταν με την πλευρά των Κάβαλιερς, οι οποίοι το εκμεταλλεύτηκαν και με τον Κάιρι Ίρβινγκ να βάζει όπως θέλει την μπάλα στο καλάθι, ανέβασαν την υπέρ τους διαφορά στο +7.

Στα τρία λεπτά που απέμεναν μέχρι το τέλος, οι Ουόριορς αντέδρασαν, καταφέρνοντας σε πρώτο χρόνο να φέρουν το σκορ σε ισορροπία και με την εκπνοή του τρίτου δωδεκαλέπτου να προσπεράσουν (76-75).

Στην τελευταία περίοδο, το ματς έγινε θρίλερ με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται διαρκώς στο σκορ.

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος και το σκορ στην ισοπαλία, κάθε επίθεση πήγαινε στα χέρια των ηγετών των δύο ομάδων. Λεμπρόν και Κάρι όμως δεν ήταν αποτελεσματικοί. 50 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ο Ίρβινγκ μ’ ένα τρίποντο-μαχαιριά έδωσε αέρα τριών πόντων (89-92). Οι Όριορς στον χρόνο που τους απέμενε δεν κατάφεραν να καλύψουν την διαφορά αυτή, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν μοιραία στην ήττα.

Τα δωδεκάλεπτα: 22-23, 49-42, 76-75, 89-93

MVP:  

Ο Κάιρι Ίρβινγκ ήταν για ένα ακόμη ματς εξαιρετικός επιθετικά, δίνοντας λύσεις στην ομάδα του σε κρίσιμα σημεία. Σπουδαία εμφάνιση και από τον Λεμπρόν, ο οποίος συνέβαλλε τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του.

Προτεινόμενα Άρθρα