Τσαρλς Μπάρτον: Οι τελικοί, ο θεός Νικ και ο γιος μου

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

O πρώην προπονητής του ΑΡΗ μίλησε για τον Νίκο Γκάλη, για τους τελικούς του NBA και για τον γιό του ,που πιθανόν να αγωνίζεται σε ελληνική όμαδα του χρόνου

Ο πρώην προπονητής του ΑΡΗ μίλησε στο sportotal για τους τελικούς του ΝΒΑ, τον Νίκο Γκάλη και τον γιο του που… έρχεται Ελλάδα!

Το sportotal επικοινώνησε με τον Τσαρλς Μπάρτον, ο οποίος διαμένει στη Σουηδία και ο πρώην προπονητής του ΑΡΗ σχολίασε τους τελικούς του ΝΒΑ, θυμήθηκε την Ελλάδα και τον… θεό Νίκο Γκάλη και έδωσε την είδηση ότι ο γιος του είναι πιθανό να αγωνίζεται του χρόνου σε ελληνική ομάδα!

«Σπουδαίο 7ο παιχνίδι, τεράστιος ο Λεμπρόν»

-Με τη σειρά στο 3-1 υπέρ των Γουόριορς, περιμένατε την ανατροπή από τους Καβς;
«Πίστευα ότι μπορούσαν, ότι ήταν πιθανό, αλλά φυσικά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για κάτι τέτοιο».

-Πιστεύατε ότι η απουσία του Ντρέιμοντ Γκριν στον 5ο τελικό ήταν κομβική για την εξέλιξη των τελικών;
«Όχι όσο λένε. Μιλάμε για τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Θα μπορούσαν να είχαν ανταπεξέλθει σωματικά και πνευματικά».

-Πιστεύετε ότι ο Λεμπρόν πέρασε σε… άλλο επίπεδο με τις εμφανίσεις του στους τελικούς;
«Δεν μπορώ να απαντήσω κάτι τέτοιο ξεκάθαρα. Είναι πιθανό πάντως. Ήταν ο MVP και επέστρεψε από το 3-1 απέναντι σε μια ομάδα που τελείωσε τη σεζόν με 73 νίκες. Ήταν τεράστιο».

-Έχει φτάσει στο ΤΟΡ 5 όλων των εποχών;
«Δεν μου αρέσει να μιλάω για τέτοια πράγματα. Ποτέ δεν μου άρεσε. Δεν μου αρέσει να μιλάμε συνέχεια για τον Τζόρνταν κατά τη διάρκεια των τελικών. Ας αφήσουμε τους παίκτες να έχουν τις στιγμές τους».

-Απογοητευτήκατε από τις εμφανίσεις του Στεφ Κάρι;
«Όχι, όχι! Τα playoffs είναι τελείως διαφορετική ιστορία. Παίζεις συνέχεια απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Σκέψου ότι οι Γουόριορς έπαιξαν 14 παιχνίδια στη σειρά απέναντι σε Κλίβελαντ και Οκλαχόμα».

-Ήταν αποτυχημένη η σεζόν για τους Γουόριορς;
«Όχι. Απλά έχασαν από μία καλύτερη ομάδα».

-Ήταν η απόδοση του Κάιρι Ίρβινγκ «κλειδί» για την έκβαση των τελικών;
«Ήταν σημαντικός ο Κάιρι, αλλά όχι το κλειδί. Το παιχνίδι είναι ομαδικό. Αν για παράδειγμα οι Καβς δεν είχαν τον Τρίσταν Τόμπσον, πιθανότατα θα είχαν χάσει τη σειρά».

-Ήταν ένα από τα καλύτερα 7α παιχνίδια όλων των εποχών;
«Ήταν εκπληκτικό. Ναι σίγουρα ήταν ένα από τα σπουδαιότερα»

«Στην προηγούμενη ζωή μου ήμουν Έλληνας»!
Στη συνέχεια η κουβέντα μας γύρισε στην Ελλάδα με αφορμή μια ερώτηση για την γνώμη του για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είναι εκπληκτικός. Τον λατρεύω, τον αγαπώ! Στην προηγούμενη ζωή μου πρέπει να ήμουν Έλληνας»… Μετά από τον Γιάννη η κουβέντα πήγε στον Νίκο Γκάλη: «Για μένα ο Νικ ήταν Θεός. Ακόμα βλέπω φάσεις του, αλλά ποτέ δεν ζητάω από τους παίκτες μου να κάνουν τα ίδια. Δεν θα μπορούσαν! Πιστεύω ότι στο θέμα της συνολικής επίδρασης στο άθλημα, ο Γκάλης μπαίνει άνετα στην «τάξη» του Μάικλ Τζόρνταν. Ήταν υπέροχος παίκτης, μαγικός»…

«Ο γιος μου…μιλάει με Ελλάδα»
Ο Τσαρλς Μπάρτον κρατούσε την… είδηση για το τέλος! Ο γιος του, Τσαρλς Μπάρτον Τζούνιορ, βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορες ελληνικές ομάδες και είναι πολύ πιθανό τη νέα σεζόν να αγωνίζεται στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα 24χρονο πλέι μέικερ που αγωνίζεται στους Σούντβαλ Ντράγκονς και τη σεζόν που μας πέρασε είχε 18 πόντους και 6 ασίστ ανά αγώνα και ψηφίστηκε από τους προπονητές ως ο καλύτερος γκαρντ του σουηδικού πρωταθλήματος.

Προτεινόμενα Άρθρα