Τρομακτική η Εθνική Νέων, «εξαφάνισε» το Κόσοβο!

από AllAboutARIS

Εκκωφαντική ήταν η τέταρτη νίκη, σε ισάριθμες αναμετρήσεις, της Εθνικής Ελλάδας Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 Β’ Κατηγορίας της Χαλκίδας, καθώς «εξαφάνισε» με 103-44 το Κόσοβο.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «καθάρισε» το ματς από το πρώτο πεντάλεπτο κι εν συνεχεία προσέφερε θέαμα στο «Τάσος Καμπούρης», ικανοποιώντας τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο κλειστό για να παρακολουθήσουν από κοντά την προσπάθεια των νεαρών διεθνών για την επάνοδό τους στην Α’ Κατηγορία. Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου, φανερά ανώτεροι από τον αντίπαλό τους, έκαναν… πάρτι κόντρα στους Κοσοβάρους, που πέταξαν από πολύ νωρίς… λευκή πετσέτα. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, άλλωστε, ήταν τεράστια κι αυτό αποτυπώθηκε πλήρως και στο παρκέ. Ούτε καν η λογική χαλάρωση της «γαλανόλευκης» στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν αποδείχθηκε ικανή να κλείσει την ψαλίδα, η οποία άνοιξε στο 60-21 στο ημίχρονο και στους 56 πόντους στο φινάλε της τρίτης περιόδου (86-32). Η «κατοστάρα» ήρθε με άνεση στο 39’ (101-44) διά χειρός Βασίλη Τολιόπουλου, ενώ ο Θωμάς Κώττας διαμόρφωσε το τελικό +59.

Η ελληνική ομάδα τελείωσε με εξαιρετικό ποσοστό ευστοχίας στα σουτ εντός παιδιάς, όχι όμως και στις βολές που είχε μόλις 8/14, με τέσσερις παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων. Στους 19 «σταμάτησε» ο Βασίλης Τολιόπουλος, 16 είχε ο Γιώργος Τσαλμπούρης, συν εφτά ριμπάουντ και δύο κλεψίματα, 14π. συνείσφερε ο Θωμάς Κώττας και με 12π., εννέα ριμπάουντ, τέσσερα κλεψίματα και ένα κόψιμο ολοκλήρωσε ο Αντώνης Κόνιαρης. Από 13π. σκόραραν Σέου και Γκάσι από την πλευρά των ηττημένων, που υπέπεσαν σε συνολικά 29 λάθη, είχαν μόλις εννέα κλεψίματα αντί… 21 της Εθνικής μας, ενώ τεράστια ήταν η διαφορά και στα ριμπάουντ (46-24). Η Ελλάδα έβαλε συνολικά εξήντα πόντους από τη ρακέτα, όπου έκανε ό,τι ήθελε. Ο Δημήτρης Σταμάτης δεν αγωνίστηκε εξαιτίας ενοχλήσεων στη μέση.

Το φιλμ του αγώνα
Ο αγώνας ήταν ο τέταρτος στη σειρά στον οποίο η ελληνική ομάδα κυριάρχησε σε όλο το μήκος και το πλάτος του γηπέδου. Το 0-2 (1’) έγινε με συνοπτικές διαδικασίες 22-6 (4’), με την Ελλάδα να ξεκινά από την άμυνα, να τη χρησιμοποιεί ως βάση, αλλά και να μετράει 5/5 τρίποντα στα πρώτα λεπτά, κάτι που της έδωσε την ξεχωριστή ώθηση να προχωρήσει και να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Το κίνητρο βρισκόταν και στην εξέδρα, με τον κόσμο να απολαμβάνει το παιχνίδι και τις θεαματικές φάσεις που προσέφεραν απλόχερα οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου. Στο ημίχρονο η απόσταση είχε ήδη φθάσει στους 39 πόντους (60-21), για να περάσει τους πενήντα στο τρίτο δεκάλεπτο (82-31 στο 28) και να συνεχίσει να ανεβαίνει. Οι φίλαθλοι ζήτησαν την… κατοστάρα και οι νεαροί διεθνείς τούς έκαναν το… χατίρι, μέσα σε αποθέωση, με το ματς να τελειώνει με πανηγυρικό τρόπο. Η χώρα μας θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη (20/07, 18.45) την επίσης αήττητη του Γ’ Ομίλου, Μεγάλη Βρετανία, η οποία έχει στον πάγκο της Έλληνα προπονητή, τον Ανδρέα Κάπουλα.

Διαιτητές: Σαμπόν (Γαλλία), Ντενκόφσκι (ΠΓΔΜ), Μπερισβίλι (Γεωργία).

Δεκάλεπτα: 35-12, 60-21, 86-32, 103-44.

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 19, Κώττας 14, Κόνιαρης 12 (9 ασ., 4 κλ.), Τσαλμπούρης 16 (7 ριμπ.), Σκουλίδας 7 (6 ριμπ.), Μπιλλής 7, Χαραλαμπόπουλος 8, Δίπλαρος 3, Μουράτος 7 (6 ριμπ., 8 ασ.), Λούντζης 5 (6 ριμπ., 4 κλ.), Αντετοκούνμπο 5.

Κόσοβο (Σελμάνι): Αχμέτι 3, Πέτσι 5, Μάλα 5, Κούκι, Ζεκίκι 3, Καντούσα, Γιακούπι, Σέχου 13, Γκάσι, Μπαλούκου 2, Πλάνα, Γκάσι 13.

Προτεινόμενα Άρθρα