Για το 5×5 και την πρωτιά οι Νέοι

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η Εθνική Νέων αντιμετωπίζει την Μεγάλη Βρετανία (18:45) στην τελευταία αγωνιστική της α’ φάσης του Ευρωπαϊκού U20 της Χαλκίδας και με νίκη κατακτά την πρώτη θέση του Γ’ ομίλου.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου κάνει… πλάκα, μέχρι στιγμής, στον όμιλο και μετρά τέσσερις νίκες με τεράστιες διαφορές. Το, θεωρητικά, πιο δύσκολο τεστ του ομίλου βρίσκεται προ των πυλών, καθώς οι Βρετανοί είναι επίσης αήττητοι. 

Ο νικητής θα καταλάβει την πρώτη θέση που ισοδυναμεί με… αποφυγή της Κροατίας στο πρώτο χιαστί. Αν η ελληνική ομάδα επικρατήσει και «κλειδώσει» την πρωτιά, θα έχει ως επικρατέστερο αντίπαλο στους «8» την Βοσνία. Οι Βόσνιοι παίζουν με την Βουλγαρία και θέλουν νίκη για να τερματίσουν δεύτεροι στον Δ’ όμιλο.  

Τελευταίο «θύμα» για την Ελλάδα, στο Ευρωπαϊκό Νέων Β’ κατηγορίας, ήταν το Κόσοβο απέναντι στο οποίο το κοντέρ «έγραψε» +59. Ο προπονητής της ομάδας, Ηλίας Παπαθεοδώρου παραδέχθηκε πως η Εθνική θα πρέπει να διαθέτει συγκέντρωση και ενέργεια στα νοκ άουτ που έρχονται. 

«Δεν χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε. Στόχος για μας είναι πλέον το παιχνίδι της Παρασκευής και θέλουμε τότε να είναι όλα τα παιδιά σε ετοιμότητα, να έχουμε διαύγεια, συγκέντρωση και ενέργεια για να μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτό το ματς» δήλωσε ο Έλληνας κόουτς.

Η βαθμολογία 
1. Ελλάδα 8 4-0 
2. Μ. Βρετανία 8 4-0 
3. Ιρλανδία 6 2-2 
4. Ολλανδία 5 1-3 
5. Κόσοβο 5 1-3
6. Αλβανία  4 0-4

Η τελευταία αγωνιστική (20/7): 
Αλβανία – Ολλανδία 12:00 
Κόσοβο – Ιρλανδία 14:15
Ελλάδα – Μ. Βρετανία 18:45

Προτεινόμενα Άρθρα