Πέρασαν οι έξι ξένοι στην Α1

από AllAboutARIS

Η αλλαγή θα εφαρμοστεί μετά το τέλος του Α’ γύρου του πρωταθήματος.

Σύμφωνα με διαρροές από την Αθήνα, η πρόταση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για κατάργηση του επιμερισμού των ξένων σε 2 κοινοτικούς και 4 παίκτες εκτός κοινοτικής ζώνης πέρασε από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αλλά θα εφαρμοστεί μετά το τέλος του Α’ γύρου προκειμένου να μην αδικηθούν οι ομάδες που έχουν ξεκινήσει τον προγραμματισμό τους και έχουν ήδη προχωρήσει σε μεταγραφές κοινοτικών παικτών.

Συγκεκριμένα, το sdna.gr αναφέρει “οι «πράσινοι» πρότειναν να υπάρχει δικαίωμα συμμετοχής έξι ξένων-Αμερικανών αντί της ρύθμισης “τέσσερις ξένοι-δύο κοινοτικοί” που ίσχυε μέχρι σήμερα. 

Ωστόσο, ο νέος κανονισμός θα τεθεί σε ισχύ από τον δεύτερο γύρου του πρωταθλήματος, ενώ στον πρώτο γύρο θα συνεχίσει να ισχύσει το 4-2. Αυτό συνέβη, ώστε να μην αδικηθούν οι ομάδες που έχουν ήδη ξεκινήσει τον προγραμματισμό τους και έχουν ήδη αποκτήσεις κοινοτικούς παίκτες. 

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως οι ομάδες -ανεξαρτήτως του πώς θα ξεκινήσουν- έχουν την δυνατότητα να τελειώσουν το πρωτάθλημα με έξι Αμερικανούς στο ρόστερ τους”.

Προτεινόμενα Άρθρα