Οι μόνιμοι πρωταθλητές Τσεχίας

από AllAboutARIS

Οι Τσέχοι είναι η κυρίαρχη δύναμη της Τσεχίας με 13 σερί πρωταθλήματα, ενώ συμμετέχουν και στη λίγκα VTB.

Η Νίμπουργκ είναι το απόλυτο αφεντικό στην Τσεχία τα τελευταία 13 χρόνια, μετρώντας ισάριθμες κατακτήσεις πρωταθλημάτων. Φέτος κατέκτησε και πάλι την κορυφή, κερδίζοντας 3-0 στους τελικούς την Ντετσίν.

Την περσινή σεζόν, η Νίμπουργκ στηρίχτηκε πολύ στους τρεις Αμερικάνους του ρόστερ της, τον Τσέισον Ραντλ, τον Τζούλιαν Βον, τον Μάικλ Ντίξον και στον Τσέχο διεθνή γκαρντ, Βόιτεκ Χρούμπαν. Πιο γνωστός παίκτης βέβαια είναι ο “αειθαλής” Γίρι Βελτς που στα 36 του χρόνια συνεχίζει το μπάσκετ στην πατρίδα έχοντας περάσει και από το NBA.

ΑΡΗΣ και Νίμπουργκ έχουν ένα κοινό στοιχείο. Για την ακρίβεια, τους συνδέει ο Χρήστος Ταπούτος, ο οποίος το 2012 είχε ξεκινήσει την σεζόν στην τσέχικη ομάδα, πριν αποχωρήσει για την Τουρκία και την Ολίν Εντιρνέ.

Ο προπονητής

Προπονητής της Νίμπουργκ είναι π Ισραηλινος Ρόνεν Γκίνζμπουργκ που είναι ταυτόχρονα και ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας της Τσεχίας από το 2013.

Η έδρα
Έδρα της ομάδας είναι η «Tipsport Arena», ένα γήπεδο χωρητικότητας 13.150 θέσεων το οποίο εκτός από αγώνες μπάσκετ, φιλοξενεί και αγώνες χόκεϊ επί πάγου!

Προτεινόμενα Άρθρα