Η νέα γαλλική δύναμη

από AllAboutARIS

Νεοφώτιστη πέρσι, πρώτη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αλλά αποκλεισμός στα ημιτελικά των πλέι οφ.

Η Μονακό στην επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία της Γαλλίας τερμάτισε στην πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, όμως δεν επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της στα πλέι οφ. Αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Γαλλία, Βιλερμπάν με 1-2 νίκες.

Κορυφαίοι για τους «Μονεγάσκους» πέρσι ήταν οι Ντι Τζέι Κούπερ, Τζαμάλ Σούλερ και Γιακουμπά Ουαταρά οι οποίοι παραμένουν στην ομάδα όπως και ο Ουκαρνός Σέρχιι Γκλαντίρ. Η Μονακό προχώρησε και σε ποιοτικές προσθήκες όπως αυτή του Ουκρανού σέντερ, Κίριλο Φεσένκο που ήρθε στο τέλος της σεζόν, του Ντι Μποστ από τη Ζιελόνα Γκόρα και του Μπράντον Ντέιβις από τη Βαρέζε, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Νικ Κάνερ-Μέντλεϊ που αγωνιζόταν στην Αστάνα.

Ο προπονητής                                

Στο τιμόνι της Μονακό από το 2015 παραμένει ο 46χρονος Μαυροβούνιος Ζβέζνταν Μίτροβιτς ο οποίος υπήρξε προπονητής από το 2002 στην Ουκρανία. Έχει περάσει από τους πάγκους των Χιμίκ, Κριβμπάσκετ, Μπουντιβέλνικ και Αζοβμάς πριν μετακομίσει στη Γαλλία για να αναλάβει την Μονακό.

Η έδρα

Το «Σαλέ Γκαστόν Μεντεσίν» χωρητικότητας 3.700 θέσεων.

Προτεινόμενα Άρθρα