«Αν θες να παίζεις χωρίς πίεση, δεν μπορείς να παίξεις στον ΑΡΗ»

από AllAboutARIS

Ο Σπύρος Μούρτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Basket City» στο LIBERO 107.4 και μίλησε για την πορεία του ΑΡΗ την περασμένη σεζόν και τα όσα περιμένει να συμβούν με την έναρξη της καινούργιας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο αρχηγός του ΑΡΗ στο Libero 107.4

Ένα σχόλιο για την χρονιά που πέρασε:

«Έχουμε ένα πολύ θετικό συναίσθημα όλοι οι παίκτες για την χρονιά που πέρασε, παρά το γεγονός ότι με το πέρας των πλέι-οφ τερματίσαμε τέταρτοι βάσει των κανονισμών του πρωταθλήματος. Πιστεύω όμως πως στο μυαλό όλων, είμαστε η ομάδα που βγήκε 3η. ήμασταν η ομάδα που πάλεψε μέχρι το πέμπτο παιχνίδι για να προκριθεί στον τελικό. Αυτή πιστεύω είναι και η ουσία του πράγματος, να… κυνηγάς το πρωτάθλημα. Μετά τον Παναθηναϊκό, χωρίς να θέλω να δικαιολογηθώ, υπήρχε πολύ κόπωση. Από εκεί και πέρα κάναμε πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη, είχαμε πολλά χρόνια να δούμε την ομάδα να παίζει στην Ευρώπη. Κάναμε έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο με πολύ μεγάλα παιχνίδια τόσο στην έδρα μας, όσο και εκτός και πιστεύω πως αποκλειστήκαμε από την συνέχεια της διοργάνωσης καθαρά από δικά μας λάθη. Είχαμε πολύ θετικό πρόσημο όσον αφορά και την πορεία μας στην Ευρώπη».

Για την καινούργια χρονιά:

«Θα έχουμε καινούργιες προσθήκες σε ό,τι αφορά τους ξένους. Σίγουρα όλοι θα θέλαμε να διατηρήσει η ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες από πέρυσι. Το θετικό πάντως, συγκριτικά με πέρυσι, είναι ότι ο ελληνικός κορμός παραμένει ο ίδιος. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, όλα τα παιδιά κάνανε πολύ καλή χρονιά. Θεωρώ πως θα είναι και ένας στόχος αυτός φέτος για τον ελληνικό κορμό, να βάλει δηλαδή τα καινούργια παιδιά στο κλίμα, για να μπορέσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των παιχνιδιών».

Για τη νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα συμμετάσχει ο ΑΡΗΣ:

«Έχω μια εικόνα, όμως δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα καθώς και αυτές οι ομάδες δεν έχουν συμπληρώσει 100% τα ρόστερ τους. Αυτήν την στιγμή δεν γνωρίζουμε ούτε την δική μας ομάδα. Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Πιστεύω με το πέρας του χρόνου θα έχουμε και πιο καθαρή εικόνα. Όσον αφορά την διοργάνωση είναι καινούργια, δεν γνωρίζουμε τι μας περιμένει. Βλέποντας και κάνοντας».

Ποιος είναι ο στόχος για τη νέα σεζόν:

«Στόχος είναι να βάζουμε ένα λιθαράκι παραπάνω από την προηγούμενη σεζόν».

Για την επιστροφή του κόσμου στο Παλέ και το δυναμικό «παρών» που έδωσε σε όλα τα παιχνίδια:

«Είχαμε ένα γεμάτοι γήπεδο ακόμα και σε παιχνίδια που δεν ήταν τόσο… εμπορικά. Η στήριξη του κόσμου ήταν φοβερή. Ακόμα και μετά από κακά αποτελέσματα ο κόσμος μας ήταν εκεί. Πιστεύω πως κερδίσαμε τον κόσμο μας και αυτός από την πλευρά του έχει ανεβάσει τον πήχη για την ομάδα, με βάσει αυτά που είδε».

Αν αισθάνεται πλέον μεγαλύτερη πίεση:

«Στην ομάδα βρίσκομαι από 17 χρονών, την ξέρω πάρα πολύ καλά πως λειτουργεί. Έτσι είναι οι μεγάλες ομάδες, έχουν κόσμο, έχουνε πίεση. Στις μεγάλες ομάδες θα κριθείς, θα παίξεις με γεμάτο γήπεδο. Αν θέλεις να παίζεις εύκολα παιχνίδια και χωρίς πίεση δεν μπορεί να παίξεις στον ΑΡΗ».

Αν η ανανέωση του συμβολαίου του αποτελεί δικαίωση για τον ίδιο:

«Είναι μία δικαίωση της δουλειάς που κάνω στο γήπεδο. Χρειάστηκε να πάω σε κάποιες ομάδες, να πάρω παραστάσεις, να δουκλέψω και να ξαναγυρίσω. Πιστεύω πως μόνο κέρδος είχα. Το τριετές συμβόλαιο που υπέγραψα είναι ένα όνειρο για εμένα. Χτίζω την καριέρα μου έτσι όπως την φανταζόμουν. Δεν μου αρέσουν οι παίκτες που αλλάζουν συνέχεια ομάδες και δεν έχουν έναν σταθμό. Θέλω να φοράω μια φανέλα για αρκετά χρόνια».

Για την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Δημήτρης Πρίφτης:

«Έχω κερδίσει πιστεύω την εμπιστοσύνη του κόουτς. Ο ίδιος μάλιστα αντιλαμβάνεται πως π΄ρωτα παίζω για την ομάδα και μετά για τον εαυτό μου. Δεν είμαι παίκτης που θα βάλει το προσωπικό του κέρδος πάνω από την ομάδα. Με στηρίζει ο κόουτς».

Αν αισθάνεται σαν «δάσκαλος» για τους νέους παίκτες που έρχονται:

«Έχω πιστεύω αυτή την στιγμή κάποια εμπειρία να δώσω κάποιες συμβουλές και στους νεαρότερους και στα παιδιά που έρχονται στην ομάδα. Γρήγορα όμως και αυτοί, βλέποντας και την στήριξη του κόσμου μπαίνουνε στο κλίμα της ομάδας».

Πόσο τον επηρέασε ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος έχει σήμερα τα γενέθλιά του:

«Δεν μπορώ να πω ότι μεγάλωσα με τον Νίκο Γκάλη διότι ήμουν πολύ μικρός όταν έπαιζε. Με την τριβή που έχω όμως με την ομάδα και από τα βίντεο που έχω παρακολουθήσει, μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα είδωλα του ευρωπαϊκού μπάσκετ και τον μεγαλύτερο Έλληνα μπασκετμπολίστα. Με την ευκαιρία θέλω και εγώ να του ευχηθώ χρόνια πολλά, να είναι γερός και να συνεχίσει να είναι είδωλο για το ελληνικό μπάσκετ».

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X