Η βραδιά που… έλαμψε ο Κάμινγκς (vid)

από AllAboutARIS

Ο Ουίλ Κάμινγκς εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στο NBDL τη φετινή σεζόν και υπήρξαν βραδιές που πραγματικά «οργίασε».

Ο Αμερικάνος πόιντ γκαρντ ήταν από τους παίκτες που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στο NBDL. Την κορυφαία του εμφάνιση στη φετινή σεζόν, την πραγματοποίησε στο 1ο παιχνίδι των πλέι-οφ της Νοτιοδυτικής περιφέρειας, απέναντι στους Όστιν Σπερς. Οι Βάιπερς κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στην παράταση με 136-133(!), με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κάμινγκς, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με 32 πόντους, 5 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα.

«Τα πάντα στηρίχτηκαν στον Κάμινγκς»

Παρακάτω σας παραθέτουμε το άρθρο μιας αμερικάνικης ιστοσελίδας που αναλύει τους λόγους για τους οποίους ο Αμερικάνος γκαρντ αναδείχθηκε κορυφαίος ρούκι του NBDL. 

Αναλυτικά:

«Το τεχνικό επιτελείο της ομάδας αξίζει πολλά συγχαρητήρια για την φετινή επιτυχία, αλλά τα πάντα στηρίχτηκαν στον Ουίλ Κάμινγκς.

Ο Κάμινγκς ήταν σταθερός καθ’ όλη την σεζόν και η βελτίωσή του ως επαγγελματίας παίκτης γινόταν όλο και πιο εμφανής, όσο η ομάδα προχωρούσε. Έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στο επιθετικό κομμάτι, γρήγορα ξεχώρισε. Βοήθησε τους Βάιπερς να σημειώσουν 29 νίκες, διαδραματίζοντας καταλυτικό ρόλο σε όlα τα ματς.

Ο 23χρονος γκαρντ είναι παίκτης του προπονητή. Ξέρει να δέχεται και τον έπαινο και την κριτική. Κατά την διάρκεια της σεζόν αναγκάστηκε να προσαρμόσει αρκετές φορές το παιχνίδι του στις εκάστοτε συνθήκες, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την επιτυχία της ομάδας του.

Ο ηγετικός ρόλος του Κάμινγκς δεν άλλαξε ποτέ στην διάρκεια της σεζόν. Σε κάθε ματς προσέφερε όσα χρειαζόταν η ομάδα του. Αυτός ήταν που τις περισσότερες φορές την ξεκολλούσε επιθετικά, με την ικανότητα που έχει στο να σκοράρει και να κερδίζει τα φάουλ. Αυτός καθόριζε τον ρυθμό στην επίθεση και οι συμπαίκτες του τον ακολουθούσαν.

Ο Κάμινγκς έκανε φανταστική σεζόν και η στατιστική του είναι ακόμη μία απόδειξη. 20, 5 πόντοι (με 38% τρίποντα, 47% δίποντα και 79% βολές), 4,8 ασίστ και 1,9 κλεψίματα ήταν ο απολογισμός του.

Ο Κάμινγκς δεν ήταν απλά ο κορυφαίος ρούκι του πρωταθλήματος, αλλά και ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες των Βάιπερς».

Προτεινόμενα Άρθρα