Τα «σκάει χοντρά» η Κούμπαν για Βουγιούκα

από AllAboutARIS

Ο Ίαν Βουγιούκας ήταν πολύ κοντά στην ανανέωση της συνεργασίας του με την Ζαλγκίρις Κάουνας, ωστόσο η «σφήνα» της Κούμπαν άλλαξε τα δεδομένα, προσφέροντας του ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. 

Τελευταία στιγμή υπήρχε αλλαγή δεδομένων και η διαφενώμενη ανανέωση του Ίαν Βουγιούκα με την Ζαλγκίρις Κάουνας δεν οριστικοποιήθηκε. 

Ο Έλληνας σέντερ ενώ ήταν έτοιμος να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με την λιθουανική ομάδα τελικά δεν το έκανε. Ο λόγος ήταν το έντονο ενδιαφέρον της Κούμπαν του Φώτη Κατσικάρη που έχει «ξεμείνει» από ψηλούς μετά την αποχώρηση του Κρις Σίνγκλετον για τον Παναθηναϊκό και του Άντονι Ράντολφ για την Ρεάλ Μαδρίτης. 

Η ρώσικη ομάδα έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στο οικονομικό κομμάτι καθώς προσφέρει στον Ίαν Βουγιούκα 1.2 εκατομμύρια δολάρια για δύο χρόνια, ποσό που δεν μπορεί να προσφέρει η Ζαλγκίρις. Παρ΄όλα αυτά ένα μεγάλο αβαντάζ που διατηρεί η λιθουανική ομάδα είναι ότι ο Έλληνας σέντερ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα, καθώς όπως φάνηκε και την περασμένη σεζόν είχε πάρει τη φανέλα βασικού «σπίτι» του. 

Άλλο ένα στοιχείο που αναμένεται να βοηθήσει την Ζαλγκίρις, είναι η συμμετοχή της στην ερχόμενη Euroleague σε σύγκριση με την Κούμπαν που θα αγωνίζεται στο Eurocup. Ο Βουγιούκας επίσης, δεν παραγνωρίζει το γεγονός πως στην λιθουανική ομάδα επανήλθε σε υψηλά στάνταρ και κατά κάποιο τρόπο έκανε μια επανεκκίνηση στην καριέρα του μετά τις τελευταίες μέτριες χρονιές του. 

Πηγή: sportfm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα