ΛεΜπρον, ο πιο ακριβοπληρωμένος όλων!

από AllAboutARIS

Μπαίνει και σε αυτό το μικρό club ο ΛεΜπρον

Όπως και να το σκεφτείς είναι απόλυτα λογικό. Μιλάμε για τον κορυφαίο όλων των εποχών, τον μόνο που τον πλησίασε και τον καλύτερο παίκτη αυτής της εποχής. Οπότε ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο πως κάποια στιγμή οι ετήσιες απολαβές του ΛεΜπρον Τζέιμς θα «έσπαγαν» το φράγμα των 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Χρειάστηκε να περάσουν 13 χρόνια αλλά πλέον ο «βασιλιάς» θα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ΝΒΑ για πρώτη φορά στην καριέρα του, καθώς την επόμενη σεζόν θα εισπράξει από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς 31 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι τώρα τα περισσότερα χρήματα που είχε πάρει ήταν τα περίπου 23 εκατομμύρια της περασμένης χρονιάς αλλά από εδώ και πέρα οι οικονομικές του απολαβές θα αυξάνονται όλο και περισσότερο, αφού θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μάλιστα τη σεζόν 2017/18 θα γίνει ο παίκτης με το ακριβότερο συμβόλαιο στην ιστορία για μία χρονιάξεπερνώντας αυτό των 33 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε πάρει ο Μάικλ Τζόρνταν από τους Σικάγο Μπουλς για τη σεζόν 1997/98.

Τι είχε κάνει ο «Air» για να απαιτήσει αυτά τα χρήματα; Είχε οδηγήσει τους Μπουλς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1996 χρονιά κατά την οποία εισέπραξε 3.85 εκατομμύρια δολάρια και το καλοκαίρι ζήτησε και πήρε συμβόλαιο αξίας 30 εκατομμυρίων. Εφόσον το 1997 τους κράτησε στην κορυφή πήρε επιπλέον τρία εκατομμύρια το 1998 και έτσι οι «ταύροι» ολοκλήρωσαν το δεύτερο three-peat τους.

Ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν ο επόμενος που έφτασε να παίρνει 30 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Πως; Μετά από δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα το 2009 και το 2010 οι Λος Άντζελες Λέικερς του έδωσαν τριετή επέκταση συμβολαίου και έτσι το 2013 και το 2014 εισέπραξε από 30.5 εκατομμύρια δολάρια. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο Τζέιμς. Πρώτα χάρισε στους Καβς το πρώτο τους πρωτάθλημα και μετά τους ξεπαράδιασε!

Για την ιστορία με τα τωρινά δεδομένα άλλοι δύο παίκτες θα φτάσουν να πάρουν περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια. Ο Μάικ Κόνλεϊ των Μέμφις Γκρίζλις, που υπέγραψε φέτος το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ και έτσι τη σεζόν 2018/19 θα πάρει 30.5 εκατομμύρια δολάρια, την επόμενη 32.5 και το 2021 34.5 και ο Ντάμιαν Λίλαρντ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς που την ίδια χρονιά θα εισπράξει 31.5 εκατομμύρια δολάρια.

Προτεινόμενα Άρθρα