«Φτιάξαμε ομάδα με αρκετό ταλέντο»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τι είπε ο 47χρονος τεχνικός για τις μεταγραφές του ΑΡΗ και την νέα σεζόν

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Δημήτρης Πρίφτης στις δηλώσεις που έκανε πριν την έναρξη της σημερινής επίσημης «πρώτης» του ΑΡΗ.

Ο 47χρονος τεχνικός αναφέρθηκε  σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ομάδα, κάνοντας λόγο για ένα ρόστερ με πολύ ταλέντο, το οποίο όμως χρειάζεται αρκετή δουλειά.

Για το ξεκίνημα της νέας σεζόν: «Παρόλο που έχει πολύ ζέστη, καλό χειμώνα και καλή σεζόν σε όλους. Οι σκέψεις είναι όπως κάθε χρόνο πολλές. Βήμα βήμα να μπορέσουμε να δώσουμε συνοχή και σύμπνοια στο ρόστερ μας, για να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις της νέας χρονιάς».

Για το αυξημένο μπάτζετ σε σχέση με πέρυσι: «Οπως ξέρετε, οι οικονομικές δυνατότητες της ομάδας αυξήθηκαν. Φέτος μπορέσαμε να εντάξουμε στην ομάδα θεωρητικά καλύτερους παίκτες. Ολα αποδεικνύονται μέσα στο γήπεδο, με τον τρόπο που η ομάδα θα αγωνιστεί. Ο κ. Λάσκαρης ας έδωσε ατή τη δυνατότητα και με πολύ μελέτη, ανάλυση και υπομονή διαμορφώσαμε αυτό ο ρόστερ, το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί. Υπάρχει ένα κομμάτι σημαντικό και μέσα στις επόμενες ημέρες θα πάρουμε την τελική μας απόφαση. Ο πήχης κάθε χρόνο διαμορφώνεται όχι μόνο σε σχέση με το τι κάνουμε εμείς, αλλά και οι υπόλοιποι. Εχουμε φτιάξει μία ομάδα με αρκετό ταλέντο, αλλά και αδυναμίες. Μέσα από τις προπονήσεις, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα δυνατό σύνολο. Υπάρχουν αρκετοί επιμέρους στόχοι, που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα μας. Να ταυτότητα και να γίνουμε ομάδα».

Για το κατά πόσο ο ΑΡΗΣ θα κινηθεί για ακόμη έναν παίκτη, μετά το τεσσάρι που θα αποκτηθεί: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να πάρουμε ακόμη έναν κοινοτικό και εκεί θα σταματήσουμε. Η χρονιά βέβαια είναι μεγάλη και αν χρειαστεί κάτι, θα το κάνουμε. Αν μπορέσουμε να τελειώσουμε τη χρονιά όπως θα ξεκινήσουμε, θα είναι το ιδανικό».

Για το μπάσκετ που θα παίξει φέτος ο ΑΡΗΣ: «Θέλουμε να παίξουμε καλό και ελκυστικό μπάσκετ, έχοντας μία σταθερή παρουσία στην Ευρώπη και μία καλή παρουσία στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Για τα χαρακτηριστικά που θα έχει ο νέος ΑΡΗΣ: «Εχουμε ταχύτητα, γρήγορα πόδια, περισσότερη δύναμη μέσα στο καλάθι σε σχέση με πέρυσι. Μπορούμε να παίξουμε πιο γρήγορα και πιο πιεστικά στην άμυνα. Αυτό είναι ένα κομμάτι. Από εκεί και πέρα βλέποντας τους παίκτες μέρα με τη μέρα, θα βάλουμε και άλλα κομμάτια στο παιχνίδι μας.

Για το Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ :«Είμαστε σε ένα δύσκολο όμιλο. Είναι πρόωρο να πούμε κάτι περισσότερο. Το γεγονός ότι προκρίνονται τέσσερις από τους οκτώ, δημιουργεί έναν συντελεστή δυσκολίας. Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο αυτή τη στιγμή».

Προτεινόμενα Άρθρα