Ο πόιντ-φόργουορντ που όλοι περιμένουν να δουν!

από AllAboutARIS

Το ΝΒC Sports, μέσω της ειδικής ενότητας «51 Ερωτήσεις», αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τονίζοντας πως ο Έλληνας άσος έχει όλα τα φόντα ώστε να γίνει ένας εξαιρετικός πόιντ γκαρντ.

Η δημοφιλής ιστοσελίδα απάντησε με ένα μεγαλοπρεπέστατο «Ναι» στην ερώτηση «Μπορεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να γίνει τόσο καλός στην θέση του πόιντ γκαρντ όπως ονειρευόμαστε;». 

Συγκεκριμένα, ο «Κούνμπο» έδειξε πέρσι τα διαπιστευτηριά του, όταν τραυματίστηκε ο βασικός πλέι μέικερ των Μπακς, Μάικλ Κάρτερ – Ουίλιαμς. Τότε, ο Τζέισον Κιντ του έδωσε τον ρόλο του οργανωτή, και ο 22χρονος φόργουορντ αμέσως έδειξε τις εξαιρετικές του δυνατότητες, ανεβάζοντας επίπεδο και τους συμπαίκτες του. 

Άλλωστε, είναι χαρακτηριστικοί οι μέσοι όροι του στα παιχνίδια όπου αγωνίστηκε στην θέση του «άσου» (18,6 πόντοι, 7,8 ριμπάουντ, 7,2 ασίστ, 1,9 τάπες και 1,4 κλεψίματα ανά παιχνίδι), αλλά και τα τριπλ-νταμπλ τα οποία πέτυχε.

Επιπλέον, το δημοσίευμα συγκρίνει τον Αντετοκούνμπο με τον Λεμπρόν Τζέιμς, τονίζοντας πως είναι «ένας ιδανικός πόιντ-φόργουορντ», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σημαντικότερο κομμάτι του παιχνιδιού του, την γρήγορη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση, που εκτός από πόντους, φέρνει και πολύ… θέαμα. 

«Μπορεί να μαζέψει το ριμπάουντ, να τρέξει στον αιφνιδιασμό, και είτε να τελειώσει μόνος του την φάση («σκοτώνοντας» τον αμυντικό με το Eurostep), είτε να βρει τον ανοιχτό συμπαίκτη του», αναφέρει χαρακτηριστικά το αμερικανικό δίκτυο.

Έτσι καταλήγει άλλωστε και το άρθρο του NBC Sports. «Οι Μπακς είναι στο γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για μία θέση στα πλέι-οφ της Ανατολικής Περιφέρειας. Από αυτό το γκρουπ, είναι σίγουρα η πιο διασκεδαστική ομάδα για να την παρακολουθήσει κάποιος. Και αυτό, χάρη στον Αντετοκούνμπο».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο προπονητής  των «Ελαφιών», Τζέισον Κιντ, έχει ξεκαθαρίσει πως ο Έλληνας φόργουορντ θα έχει φέτος τον ρόλο του πόιντ-φόργουορντ αλλά και αυξημένες οργανωτικές αρμοδιότητες. Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν θα δείξει το εξαιρετικό πρόσωπο της περσινής σεζόν , και αν θα απογειώσει ακόμα περισσότερο την καριέρα και την φήμη του. 

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα