Κρατάει… Μπάκνερ και νίκη ο ΑΡΗΣ

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ επικράτησε με 63-57 του Απόλλωνα Πατρών στο πρώτο εν… ελλάδι φιλικό του και αυτό που κρατάει είναι η εμφάνιση του Έρικ Μπάκνερ ο οποίος σε ορισμένες στιγμές του αγώνα ήταν "σαν την μύγα μες στο γάλα" όσον αφορά τον ρυθμό και τις κινήσεις του μέσα στο γήπεδο.

Η νίκη φυσικά είναι νίκη, αλλά οι “κίτρινοι” έδειξαν ότι ακόμα βρίσκονται μακριά από το επιθυμητό.

Ο Αμερικανός σέντερ ήταν πρώτος σκόρερ με 18 πόντους, ενώ σίγουρα είχε διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ θετικός και ο Βασίλης Καββαδάς ο οποίος έδειξε καλά στοιχεία σε άμυνα και επίθεση.

Ο ΑΡΗΣ δεν ξεκίνησε καλά, οι παίκτες του φάνηκε ότι θέλουν χρόνο και ο Απόλλων προηγήθηκε με 5-11 στο πέμπτο λεπτό, αναγκάζοντας τον Πρίφτη να πάρει τάιμ άουτ. Η εντολή του ήταν να πάει η μπάλα μέσα στην ρακέτα, αρχικά στον Μπάκνερ και μετά στον Καββαδά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η διαφορά σε 15-17 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.
Οι “κίτρινοι” στην δεύτερη περίοδο δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό, οι αλλαγές του Πρίφτη και οι δοκιμές σε διάφορα σχήματα έπαιξαν τον ρόλο τους και έτσι η ομάδα της Πάτρας προηγήθηκε με 18-25 στο 14ο λεπτό. Ο ΑΡΗΣ αντέδρασε με την γνωστή… συνταγή, που ήταν η μπάλα στους ψηλούς οι οποίοι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχαν συνολικά 20 από τους 26 πόντους της ομάδας. Ο Μπάκνερ είχε 10 πόντους, ο Καββαδάς έξι, ενώ από δύο είχαν Σίμτσακ και Τσαιρέλης. Το 26-28 έδειχνε το πρόβλημα του ΑΡΗ στην επίθεση μιας και δεν είχε σκορ από την περιφέρεια. Αυτό άλλαξε στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου. Ο Κάμινγκς βρήκε διαδρόμους και πρόσφερε πόντους, ενώ στην άμυνα ο ΑΡΗΣ πίεσε περισσότερο και δυσκόλεψε τους Πατρινούς. Έτσι οι “κίτρινοι” έκαναν ένα σερί 12-0 για να μπορέσουν να προηγηθούν με 38-28 στο 25ο λεπτό. Νέες αλλαγές από τον Πρίφτη, κάτι που εκ νέου επηρεάσε την λειτουργία και τον ρυθμό της ομάδας, με τον Απόλλωνα να μειώνει στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου σε 48-42. Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ κυριάτχησε στο πρώτο πεντάλεπτο σε άμυνα και επίθεση, με τον Μπάκνερ να συνεχίζει στους ίδιους ρυθμούς. Η διαφορά για τους “κίτρινους” έφτασε στους 13 πόντους (59-46) στο 35΄και 30΄΄ με το τελικό 63-57 να διαμορφώνεται χάρη στην χαλάρωση των γηπεδούχων. Τα δεκάλεπτα: 15-17, 26-28, 48-42, 63-57.
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 2, Πουλιανίτης 3, Φλιώνης, Τσαιρέλης 6, Τζένκινκς 6, Κάμινγκς 12, Ζάρας 4, Χρηστίδης, Σίμτσακ 6, Μούρτος, Μπάκνερ 18, Καββαδάς 6.
Απόλλων Πατρών (Μέξας): Τζόουνς 4, Βεργίνης 3, Σλαφτσάκης 3, Καλινόσκι 3 (1), Ράσελ 7 (1), Μπάβτσιτς 8 (1), Κουζέλογλου 7, Τσιάρας 10 (2), Μπαστρογιαννόπουλος 1, Κόμπινς 4, Διαμαντάκος 7.

Προτεινόμενα Άρθρα