«Θέλουμε να βελτιωνόμαστε μέρα με την ημέρα»

από AllAboutARIS

Ο Δημήτρης Πρίφτης έμεινε ικανοποιημένος από την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του, αλλά τόνισε πως υπάρχει πολύ δουλειά για να βελτιωθεί η ομάδα σε όλους τους τομείς.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κόουτς του ΑΡΗ

«Ήταν ένα πολύ καλό φιλικό, αρκετά σκληρό με πολύ ένταση και τακτική. Είναι σαφές ότι χρειαζόμαστε πάρα πολύ δουλειά και υπάρχει δρόμος μπροστά, που πρέπει μέρα με την ημέρα να δουλεύουμε και να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε. Να βρεθούμε ακόμα καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Είχαμε μία αμυντική βάση σήμερα, αλλά αναμφίβολα στην επίθεση χρειαζόμαστε δουλειά. Είναι αρκετά κομμάτια που πρέπει να μπούνε ακόμα σε ό,τι αφορά την τακτική. Σήμερα ήμασταν αρκετά σφυγμένοι στην επίθεση, δεν είχαμε καλό μακρινό σουτ. Συνεχίζουμε, θέλουμε να βελτιωνόμαστε μέρα με την ημέρα και αυτά τα φιλικά να μας βοηθήσουνε».

Για το γεγονός ότι ο Κάμινγκς πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες στο δεύτερο ημίχρονο:

«Το θέλω αυτό, γιατί το έχει στο να πάει μέχρι το καλάθι και να κερδίσει και το φάουλ, είναι γρήγορος και τα χρειαζόμαστε αυτά τα στοιχεία για να σπρώξουμε την ομάδα μπροστά».

Για το φιλικό με την ΤΣΣΚΑ:

«Στα φιλικά δεν υπάρχει κάποιος πήχης. Είναι πως τα χαρακτηρίζει ο καθένας. Μπορείς να το ερμηνεύσεις το κάθε φιλικό και το καλό -από άποψη σκορ και έκβασης αποτελέσματος-και το αρνητικό με οποιοδήποτε τρόπο. Πρόωρα θα είναι τα συμπεράσματα που θα βγουν. Το φιλικό θα είναι δύσκολο, αλλά όλα τα φιλικά είναι στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας».

Αν θα παίξει ο Μαρμπλ την Κυριακή:

«Μάλλον δύσκολο. Είναι και λίγο παρακινδυνευμένο. Θα δούμε αύριο».

Για το γεγονός ότι η ομάδα δεν έβαλε τρίποντο:

«Πρέπει να έχεις στοιχειοθετημένη άποψη πριν προβείς σε κάποια συμπεράσματα. Εγώ δεν έχω ακόμα, υπάρχουν πράγματα που τα ψάχνουμε. Δεν είχαμε καλό περιφερειακό σουτ, αλλά αυτό είναι και θέμα μέρας, θέμα προπόνησης και θέμα αυτοπεποίθησης. Το σημαντικό είναι να λειτουργούμε ως ομάδα για να το βγάλουμε το ελεύθερο σουτ. Από εκεί και πέρα χρειάζεται και προπόνηση για να το βάλουμε και αυτοπεποίθηση. Ζητούμενο μετά το μακρινό σουτ είναι να πηγαίνει στο επιθετικό ριμπάουντ».

Η άποψή του για την μείωση των ομάδων που θα μπαίνουν στα πλέι-οφ:

«Διαφωνώ, γιατί προς όφελος του πρωταθλήματος, της αναβάθμισής του, είναι ένα κίνητρο για τις ομάδες να διεκδικούν μια θέση στην οκτάδα. Ως προπονητής μικρότερου βεληνεκούς ομάδων στο παρελθόν, το έχω νιώσει αυτό. Ομάδες που έχουν φιλοδοξίες θα θέλουν να μπούνε στην οκτάδα, να παίξουν ένα ματς με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό όπως συμβαίνει συνήθως και φυσικά να παίξουν ένα παιχνίδι μπροστά στον κόσμο τους με γεμάτο γήπεδο. Είναι κίνητρο και για τους παίκτες και για τους προπονητές.

Από την άλλη θεωρώ σωστή μια τέτοια ενέργεια αν υπάρχει λόγος σοβαρός και ο λόγος ο σοβαρός είναι το ενδεχόμενο οι δύο μεγάλες ομάδες να παίζουν στο final 4 και οι υπόλοιπες να κάθονται ένα μήνα. Σε αυτή την περίπτωση συμφωνώ, να προσαρμοστούμε όλοι. Σίγουρα δεν θα είναι καλό να μη γίνουν τα παιχνίδια 1-8 και 2-7, αλλά επίσης δεν είναι καλό να κάθεται μία ομάδα έναν μήνα. Χρειάζεται σε πολύ βάθος συζήτηση ένα τέτοιο θέμα».

Αν έχει επικοινωνήσει με τον Σανικίτζε μετά την συμφωνία του παίκτη με τον ΑΡΗ:

«Έχω μιλήσει δύο φορές μαζί του».

Προτεινόμενα Άρθρα