Άρεσαν οι ψηλοί, θέλουν χρόνο οι κοντοί

από AllAboutARIS

Η "φροντ λάιν" ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις στο φιλικό του ΑΡΗ κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών, με την περιφέρεια να δείχνει πως θέλει δουλειά στον τομέα της συνεργασίας ενώ θα είναι τελείως διαφορετική η ομάδα με τις προσθήκες των Μαρμπλ και Σανικίντζε που απουσίαζαν από τον σημερινό αγώνα.

Ο παίκτης που ξεχώρισε ήταν χωρίς αμφιβολία ο Έρικ Μπάκνερ. Ο Αμερικανός είχε ενέργεια, έδειξε πτυχές του ταλέντου του στο σκοράρισμα αλλά και στα ριμπάουντ. Οι συμπαίκτες του αρκετές φορές τον… αναζήτησαν στα ψηλά, γνωρίζοντας ότι λόγω της έκρηξης του μπορεί να κερδίσει την φάση. Αμυντικά έδειξε ότι μπορεί να κοντράρει ψηλότερους αντιπάλους και λόγω ταχύτητας μπορεί να πιέσει σε σημαντικό βαθμό.
Θετικός επίσης και ο Βασίλης Καββαδάς ο οποίος έκανε ορισμένες εξαιρετικές άμυνες ενώ επιθετικά όταν πήρε την μπάλα, πρόσφερε κέρδος στον ΑΡΗ είτε με πόντους, είτε με φάουλ. Γενικά ο Πρίφτης έδειξε ότι θέλει να παίξει με τον Καββαδά και την μπάλα στην ρακέτα.
Ο Μιχάλης Τσαιρέλης έδειξε ότι θέλει τον χρόνο για να μπορέσει να συνεργαστεί με τους σέντερ, όμως αμυντικά ήταν ο καλός σταθερός Τσαιρέλης και αυτό είναι σημαντικό.
Ο Μάικλ Τζένκινγκς δεν μπόρεσε να δείξει κάτι ιδιαίτερο, κυρίως γιατί από νωρίς χρεώθηκε με τρία φάουλ, μόλις στο 13ο λεπτό και ο Δημήτρης Πριφτης σε συνθήκες κανονικού αγώνα, θέλησε να τον προφυλάξει. Όταν μπήκε στο δεύτερο φάνηκε επηρεασμένος από την απουσία του από το παιχνίδι, ενώ δέχθηκε και ένα χτύπημα από τον Τσιάρα το οποίο τον έβγαλε νωρίς εκτός μάχης.
Ο Ουίλ Κάμινγκς ήταν ο παίκτης με τα… δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά διστακτικός στις προσπάθειες του στην επίθεση, καθυστερούσε στην οργάνωση και αμυντικά είχε προβλήματα. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως βρήκε χώρο για να προσφέρει πόντους, κάτι που του έδωσε εμπιστοσύνη και στην άμυνα όπου πίεσε στον βαθμό που θέλει ο Πρίφτης.
Οι Ξανθόπουλος, Μούρτος και Ζάρας από τους “παλιούς” φάνηκαν μουδιασμένοι και έγινε αντιληπτό ότι θέλουν χρόνο για να “δέσουν” με τους καινούργιους, όμως κατά διαστήματα είχαν καλή συνεργασία.
Ο Σίμτσακ έπαιξε κυρίως ως “4” μιας και από τους ψηλούς ήταν ο μοναδικός που θα μπορούσε να παίξει σε αυτή την θέση και να λειτουργήσει ως αντί-Σανικίντζε, έχοντας ορισμένες καλές στιγμές στην άμυνα.

Ο Πρίφτης έδωσε χρόνο στους νεαρούς Φλιώνη, Πουλιανίτη και Χρηστίδη, οι οποίοι προσπάθησαν αλλά φάνηκε ότι θέλουν τον χρόνο τους, ο καθένας για τους λόγους του. Ο Φλιώνης ήταν αρκετά αγχωμένος, ίσως γιατί ξέρει ότι φέτος θα πάρει ευκαιρίες από τον Έλληνα τεχνικό και αυτό τον επηρέασε αν και είχε καλές στιγμές. Ο Πουλιανίτης θέλει να βρει τα πατήματα του, ενώ ο πιο “ψαρωμένος” ήταν χωρίς αμφιβολία ο Χρηστίδης ο οποίος έχει δυνατότητες αλλά θέλει πολύ δουλειά σε υψηλό επίπεδο και σίγουρα μόνο κέρδος είναι για τον ίδιο έστω και μερικά λεπτά σε έναν φιλικό αγώνα κόντρα σε μία ομάδα Α1.

Ο Δημήτρης Πρίφτης έδειξε ότι θα κρατήσει την ίδια φιλοσοφία, πίεση στην άμυνα, πίεση σε όλο το γήπεδο και προσπάθησε εκμετάλλευσης των δυνατοτήτων κυρίως του Μπάκνερ μέσα στην ρακέτα.

Προτεινόμενα Άρθρα