Άρεσαν οι ψηλοί, θέλουν δουλειά οι κοντοί

από AllAboutARIS

Οι καινούργιοι παίκτες του ΑΡΗ, ξένοι και Έλληνες χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο, είχαν τις καλές στιγμές τους αλλά σαν συμπέρασμα μπορεί κανείς να πει ότι χρειάζονται ακόμα δουλειά μέχρι να μπορέσουν να βρουν ο ένας τον άλλο μέσα στο γήπεδο, κυρίως η περιφερειακή γραμμή.

Ο Έρικ Μπάκνερ για δεύτερο αγώνα ήταν ο πρώτος σκόρερ του ΑΡΗ με την απόδοση του να είναι αρκετά καλή στο μεγαλύτεορ διάστημα της συμμετοχής του. Ο Αμερικανός σέντερ των “κιτρίνων” έδειξε ότι έχει δυνατότητες στην επίθεση, μπορεί να κοντράρει ψηλότερους και δυνατότερους αντιπάλους, είναι πολύ γρήγορος και εκρηκτικός ενώ το γεγονός ότι παίζει με την μπάλα στον αέρα του δίνει πλεονέκτημα. Το πρόβλημα προέκυψε όταν η ΤΣΣΚΑ έπαιξε πάνω του με βοήθειες και εκεί “κόλλησε”. Επίσης αμυντικά έδειξε αδυναμίες μιας και πολλές φορές ήταν πίσω στην φάση.

Ο Ουίλ Κάμινγκς για έναν ακόμη αγώνα ήθελε τον χρόνο του για να μπορέσει να βρει ρυθμό τουλάχιστον στην επίθεση όπου έκανε ορισμένες καλές ενέργειες με την ταχύτητα του. Αμυντικά επίσης είχε ορισμένες καλές στιγμές αλλά φάνηκε ότι σαν οργανωτής θέλει χρόνο μέχρι να μπορέσει να μάθει το παιχνίδι των συμπαικτών του, να μπορέσει να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο συνεργασίας.

Ο Μάικλ Τζένκινκις είχε ένα καλό καλό και ένα μέτριο ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος δεν μπόρεσε να βοηθήσει επιθετικά, αρκετές φορές κολλούσε το παιχνίδι ενώ η αστοχία των πρώτων σουτ δεν τον βοήθησε στο θέμα αυτοπεποίθηση. Στο δεύτερο ανέβασε κάπως την απόδοση του, παρέμεινε άστοχος έχοντας συνολικά 4/13 σουτ, έχοντας πιθανότατα άγχος και πίεση μιας και ήθελε να προσφέρει περισσότερα παίζοντας για πρώτη φορά και μπροστά στον κόσμο του ΑΡΗ. Μπαίνει και αυτός στην ίδια λογική με τον Κάμινγκς, ότι πρέπει πρώτα να… βρεθούν μεταξύ τους και να αυξήσουν τον βαθμό συνεργασίας και μετά με τους υπόλοπους. Παίζει καλά με τον Μπάκνερ τον οποίο φυσικά ξέρει από την κοινή τους θητεία στην Τουρκία.

Ο Βασίλης Καββαδάς κέρδισε το χειροκρότημα γιατί πολύ απλά έδειξε αυτό που μπορεί να κάνει και αυτό για το οποίο τον πήρε ο Δημήτρης Πρίφτης. Μέσα στην ρακέτα είναι… θηρίο και η ΤΣΣΚΑ για να τον αντιμετωπίσει έπαιξε με δύο και τρεις παίκτες σε ορισμένες περιπτώσεις πάνω του. Φιλότιμος στην άμυνα όπου έκανε καλή δουλειά, θέλει χρόνο κυρίως για να χτίσει αυτοπεποίθηση με την φανέλα του ΑΡΗ.

Ο Μιχάλης Τσαιρέλης ξεκίνησε δυνατά, έδειξε ότι θα αποτελέσει μία καλή λύση σε άμυνα πρώτιστα και μετά την επίθεση. Γνωστός για το πάθος του, το έβγαλε μέσα στο παρκέ, σίγουρα ο ρόλος του θα είναι να έρχεται από τον πάγκο οπου οι συνθήκες του αγώνα θα είναι διαφορετικές σε σχέση με τις σημερινές και την παρουσία του στην αρχική πεντάδα.

Γενικά φάνηκε ότι ο ΑΡΗΣ θέλει ακόμα δουλειά, οι Τζένκινς και Κάμινγκς “ψάχνονται” όσιν αφορά το κομμάτι της μεταξύ τους συνεργασίας αλλά και με τους υπόλοιπους κάτι που θα βρουν μέσα από τα φιλικά παιχνίδια. Ο Μπάκνερ επιθετικά είναι δυνατός, αμυντικά έχει αδύνατα σημεία, τα οποία λογικά θα προσπαθήσει να καλύψει ο ΑΡΗΣ με Σανικίντζε και Τσαιρέλη ή ακόμα και με τον Σίμτσακ στο “4”.

Προτεινόμενα Άρθρα