Δοκιμή ή εικόνα από το μέλλον;

από AllAboutARIS

Ο Δημήτρης Πρίφτης στα τελευταία δύο φιλικά της ομάδας έχει χρησιμοποιήσει για κάποια λεπτά σχήμα με τον Βασίλη Σίμτσακ στο «4» και τον Έρικ Μπάκνερ στο «5». Πρόκειται για μια απλή δοκιμή στα φιλικά ή κάτι το οποίο αναμένεται να εφαρμόσει και κατά την διάρκεια της σεζόν ο Έλληνας κόουτς;

Από την στιγμή που στην ομάδα δεν έχει ενσωματωθεί ακόμη ο Βίκτορ Σανικίτζε, μοναδικοί πάουερ φόργουορντ είναι ο Τσαϊρέλης και ο Χρηστίδης. Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης είναι αυτός που χρησιμοποιείται περισσότερη ώρα στο «4» και όταν πρέπει να πάει στον πάγκο για τις απαραίτητες ανάσες, περνάει στο παρκέ ο νεαρός Χρηστίδης.

Στα τελευταία δύο φιλικά, ο Δημήτρης Πρίφτης έχει χρησιμοποιήσει για λίγα λεπτά ένα βαρύ σχήμα, με τον Βασίλη Σίμτσακ στο «4» και τον Έρικ Μπάκνερ στο «5». Με τους δύο center στο παρκέ, ο κόουτς του ΑΡΗ έπαιξε για κάποια λεπτά και εχθές κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και είδε την ομάδα ν’ ανταποκρίνεται.

Ο ΑΡΗΣ πέρασε την μπάλα στο χαμηλό ποστ, έπαιξε με περισσότερη δύναμη, κατάφερε να ελέγξει τα ριμπάουντ και να περιορίσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό την δράση των ψηλών της ρώσικης ομάδας.

Η λογική λέει πως όταν έρθει ο Σανικίτζε ο ΑΡΗΣ θα έχει στην πεντάδα του ένα καθαρό τεσσάρι (είτε τον Γεωργιανό, είτε τον Τσααϊρέλη, είτε τον Χρηστίδη) και ο Μπάκνερ θα εναλλάσσεται στο «5» με τον Καββαδά και τον Σίμτσακ. Από την στιγμή όμως που ο Δημήτρης Πρίφτης δοκιμάζει σχήμα με δύο center στην πεντάδα δεν αποκλείεται να το εφαρμόσει και κατά την διάρκεια της σεζόν, έστω και κατά συνθήκη.

Προτεινόμενα Άρθρα