Διπλός βραχνάς για ΕΣΑΚΕ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Κόντρα αιωνίων για πειθαρχικό κώδικα

Σε μείζον θέμα, που αν δεν επιλυθεί άμεσα μπορεί να έχει προεκτάσεις και να φέρει σε… απόγνωση αρκετές από τις μικρομεσαίες ομάδες του πρωταθλήματος εξελίσσεται αυτό της εύρεσης κεντρικού χορηγού για το νέο πρωτάθλημα της Basket League.

Ο ΟΠΑΠ έχει σε ισχύ συμφωνίες με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και δεν ενδιαφέρεται για ανανέωση της κεντρικής χορηγίας, ενώ ο νέος πρόεδρος της λίγκας, Μιχάλης Μελής, παρουσίασε χθες στο ΔΣ το ενδιαφέρον από στοιχηματική εταιρεία (Stoiximan), αλλά με χρήματα που δεν έχουν καμία σχέση με όσα εισέπρατταν πέρσι οι ομάδες ή έστω ήλπιζαν να εισπράξουν φέτος. Συν τοις άλλοις, η πρόβλεψη πως ο κεντρικός χορηγός του πρωταθλήματος θα διαφημίζεται και στις ηλεκτρονικές πινακίδες των γηπέδων προκαλεί σύγκρουση… συμφερόντων με τις ομάδες που συνεργάζονται με τον ανταγωνιστικό ΟΠΑΠ.

Δεν είναι όμως μόνο αυτός ο μπελάς για τον ΕΣΑΚΕ. Φημολογείται πως ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών για την τελευταία πενταετία έφερε στην επιφάνεια απίστευτα ευρήματα, για τα οποία-πάντως-η μόνη που δεν φέρει ευθύνη είναι η νεοεκλεγείσα διοίκηση Μελή. Μάλιστα ο τελευταίος λέγεται πως έχει αποφασίσει να μη λαμβάνει καν μισθό για τις υπηρεσίες του.

Υπενθυμίζεται πως το χθεσινό ΔΣ ενέκρινε τη συμμετοχή της Δόξας Λευκάδας στο πρωτάθλημα, αλλά απέρριψε το αίτημά της για αναβολή στα πρώτα της ματς στο πρωτάθλημα προκειμένου να ετοιμαστεί καλύτερα. Σε προσεχή γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ θα συζητηθεί το αίτημα του Παναθηναϊκού για επαναδιατύπωση κάποιων σημείων του πειθαρχικού κώδικα, κάτι με το οποίο διαφωνεί ο Ολυμπιακός.

Πηγή: sport-fm.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα