Ψάχνονται… ακόμα οι Αμερικανοί

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ ηττήθηκε από την Γκαζιαντέπ στην δεύτερη παράταση στα "Μαυροσκούφεια" αλλά το αποτέλεσμα μικρή σημασία έχει μιας και η ομάδα του Πρίφτη βρίσκεται σε περίοδο προετοιμασίας και το σημαντικό είναι η παρουσία των παικτών και η λειτουργία τους μέσα στο παρκέ.

Ο σημερινός αγώνας για τον ΑΡΗ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως… οδηγός για αρκετά πράγματα που καλείται να διορθώσει ο Δημήτρης Πρίφτης και οι παίκτες του ενόψει των επίσημων αγώνων. Προβλήματα που εντοπίζονται κυρίως στην άμυνα και απέναντι σε μία ομάδα που δεν θεωρείται και από τις δυνατές στο τουρκικό πρωτάθλημα. 

Η μεγαλύτερη αμυντική αδυναμία παρουσιάζεται στον Έρικ Μπάκνερ ο οποίος και σήμερα είχε αρκετά προβλήματα απέναντι στον Ιβάνοφ. Ο Αμερικανός σέντερ του ΑΡΗ έχασε αρκετές μονομαχίες με τον Βούλγαρο, δεν μπορούσε να πάρει καλύτερη θέση στην άμυνα και δέχθηκε πολλούς πόντους. Επιθετικά μπορεί να μην πήρε πολλές πάσες, όπως στα προηγούμενα παιχνίδια αλλά και αυτές που πήρε δεν τις αξιοποίησε στον βαθμό που θα έπρεπε. Έδειξε σημάδια εκνευρισμού και ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής για το επεισόδιο με τον Πρίφτη, ο οποίος τον έστειλε νωρίτερα στα ντουζ για να ηρεμήσει. Θέλει δουλειά ο Έρικ Μπάκνερ, λογικά το πρόβλημα στην άμυνα θα καλυφθεί με την παρουσία του Σανικίτζε ο οποίος είναι ένας παίκτης με αμυντικά πλεονεκτήματα άρα θα κληθεί να δώσει βοήθειες. 

Ο Μάικλ Τζένκινς ήταν η ευχάριστη έκπληξη της σημερινής αναμέτρησης από πλευράς επίθεσης. Ο Αμερικανός ήρθε με την στόφα του σκόρερ, του σουτέρ και σήμερα το επιβεβαίωσε, ξεκινώντας με 3/3 τρίποντα. Είχε αυτοπεποίθηση και πήρε προσπάθειες, ανοίγοντας χώρους και για τους υπόλοιπους. Αρνητικό σημείο και πάλι τα γρήγορα φάουλ που έκανε, όπως και κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών, κάτι στο οποίο πρέπει να βελτιωθεί και να προστατεύεται. 

Ο Ουίλ Κάμινγκς έδειξε και σήμερα ότι αν βρει ανοιχτό γήπεδο και τρέξει πραγματικά δεν έχει αντίπαλο. Το άσχημο ήταν ότι βρέθηκε σε μία τέτοια κατάσταση λίγες φορές. Θέλει δουλειά στην επικοινωνία με τους συμπαίκτες του, στο να μοιράζει γρήγορα την μπάλα, κάτι που προφανώς έχει να κάνει και με τον αμερικάνικο τρόπο παιχνιδιού. Δείχνει ότι έχει δυνατότητες αλλά θέλει χρόνο. 

Ο Ντέβιν Μαρμπλ έκανε πρεμιέρα στο κοινό του ΑΡΗ, μιας και κόντρα στην Πάτρα ήταν τραυματίας. Μπορεί να μην ενθουσίασε αλλά ήταν θετικός και έκανε αυτά που έπρεπε μέσα στο παρκέ. Φάνηκε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, κυρίως στην συνεργασία του με τους συμπαίκτες του. Εκεί πρέπει να δουλέψει γιατί η συνεργασία του με τον Τζένκινς θα είναι καθοριστική. 

Τέλος ο Βασίλης Καββαδάς κυρίως λόγω της πίεσης που ίσως νιώθει ο ίδιος για να αποδείξει κάτι, ορισμένες φορές έκανε λάθη και δεν εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο αυτό που διαθέτει και τον κάνει ξεχωριστό. Την δύναμη του μέσα στην ρακέτα. Αμυντικά είχε και αυτός προβλήματα ενώ επιθετικά προσπαθησε όταν κλείστηκε από δύο αντιπάλους να πασάρει όμως η συνεργασία με τους γκαρντ δεν ήταν καλή, όχι από δικό του λάθος. Οι δυνατότητες του γνωστές, τα πλεονεκτήματα του επίσης, πρέπει να ηρεμήσει για να μπορέσει ο ΑΡΗΣ να τα αξιοποιήσει στο βαθμό που απαιτείται.

Προτεινόμενα Άρθρα