Βελτιώθηκε, αλλά όχι σε ικανοποιητικό βαθμό

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ στο φιλικό απέναντι στην Γκαζιαντέπ παρουσίασε πρόβλημα στο αμυντικό του κομμάτι, στοιχείο που ήταν και από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν στην ήττα.

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη (όπως τόνισε και ο κόουτς της ομάδας μετά το φιλικό) δεν ήταν αποτελεσματικοί στην ατομική άμυνα, έχασαν πολλές μονομαχίες από τους αντιπάλους τους, δέχθηκαν αρκετά τρίποντα και γενικότερα δεν επέδειξαν την δέουσα μαχητικότητα στο αμυντικό σκέλος.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Γκαζιαντέπ εκμεταλλευόμενη την… χαλαρή άμυνα των «κιτρίνων», κατάφερε να σκοράρει 49 πόντους (24 στο πρώτο και 25 στο δεύτερο δεκάλεπτο), τιμωρώντας, σχεδόν, κάθε αμυντική ολιγωρία του ΑΡΗ και… οικοδομώντας διψήφια διαφορά στο σκορ (32-46 ήταν η ανώτατη τιμή της διαφοράς).

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι έπαιξαν με περισσότερη δύναμη και πάθος στην άμυνα, μπλοκάροντας ως έναν βαθμό τα επιθετικά όπλα των Τούρκων. Για την ακρίβεια, η Γκαζιαντέπ σκόραρε στο δεύτερο ημίχρονο 31 πόντους (14 στο τρίτο και 17 στο τέταρτο δεκάλεπτο).

Η αμυντική αυτή άνοδος όμως, όπως αποδεικνύει και το τελικό σκορ, δεν ήταν αρκετή για ν’ αποφύγει ο Αυτοκράτορας την ήττα. Καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, ο ΑΡΗΣ έχασε πολλά αμυντικά ριμπάουντ, δίνοντας δεύτερες επιθέσεις στους αντιπάλους του, ενώ οι περιστροφές στην περιφέρεια ήταν αργές, με αποτέλεσμα η Γκαζιαντέπ να βγάλει πολλά ελεύθερα σουτ. Επιπλέον, οι φιλοξενούμενοι περνούσαν μ’ ευκολία την μπάλα στο ζωγραφιστό (η πίεση στην πάσα δεν ήταν ισχυρή), δίνοντας την δυνατότητα στον Ιβάνοφ να παίζει με πλάτη και να τελειώνει τις φάσεις από κοντά (στους 26 πόντους σταμάτησε ο ψηλός των Τούρκων). 

Ο Δημήτρης Πρίφτης γνωρίζει πολύ καλά πως, για να μπορέσει η ομάδα του να διαγράψει θετική πορεία την φετινή σεζόν, θα πρέπει να στηριχτεί στην άμυνά της. Αυτή την φιλοσοφία προσπαθεί να περάσει στους παίκτες του και περιμένει όσο περνάει ο καιρός να δει όλο και μεγαλύτερη βελτίωση στον συγκεκριμένο τομέα.

Προτεινόμενα Άρθρα