Η άμυνα έκανε την διαφορά

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο του χθεσινού φιλικού με την Βενέτσια και κατάφερε στο τέλος να πάρει τη νίκη με 72-80.

Οι «κίτρινοι» στο πρώτο ημίχρονο του ματς δεν είχαν την απαιτούμενη ενέργεια και μαχητικότητα στην άμυνα, γεγονός που επέτρεψε στους γηπεδούχους να βγάλουν πολλά ελεύθερα σουτ και να διατηρηθούν μπροστά στο σκορ (το ποσοστό της Βενέτσια πίσω από τα 6,75 στο πρώτο ημίχρονο, ήταν στο 40%).

Στην επανάληψη όμως τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν. Ο ΑΡΗΣ έπαιξε με περισσότερο πάθος και δύναμη στην άμυνα, υποχρεώνοντας τους αντιπάλους του σε διαδοχικά λάθη και βεβιασμένες ενέργειες που δεν βρήκαν στόχο (από τα 12 συνολικά τρίποντα που επιχείρησαν στο δεύτερο ημίχρονο οι Ιταλοί, μόλις το ένα βρήκε στόχο ενώ στην 3η περίοδο πέτυχαν μόνο δέκα πόντους).

Το χθεσινό φιλικό ήταν ένα πολύ καλό μάθημα, κυρίως για τους παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι, στο να κατανοήσουν τον σημαίνοντα ρόλο που διαδραματίζει στο συνολικό παιχνίδι της ομάδας το κομμάτι της άμυνας.

Προτεινόμενα Άρθρα