«Θέλω να παίζω καλά και να κερδίζω»

από AllAboutARIS

Ο Ουίλ Κάμινγκς έκανε έναν «μίνι» απολογισμό της προετοιμασίας, τονίζοντας παράλληλα πως επιθυμία του είναι να παίζει καλά και να βοηθάει την ομάδα να κερδίζει.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αμερικάνος πόιντ γκαρντ:

Για τα φιλικά προετοιμασίας:

«Μάθαμε πολλά μέσα από τα φιλικά, βρεθήκαμε περισσότερο σαν ομάδα, παίξαμε όλοι μαζί. Στο φιλικό με την Στεάουα είχαμε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες μας και στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε πολύ καλό πρόσωπο. Γινόμαστε καλύτεροι καθημερινά. Έχουμε μπροστά μας κάποιες προπονήσεις πριν παίξουμε το πρώτο επίσημο παιχνίδι μας και πρέπει να βελτιωθούμε, πρέπει να γίνουμε ακόμα πιο σκληροί και να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε».

Κατά πόσο βοηθάει και τον ίδιο η πληρότητα της ομάδας:

«Είναι πολύ βασικό να δουλεύει όλη η ομάδα μαζί. Όταν υπάρχουν απουσίες, δεν μπορείς να μάθεις το παιχνίδι των συμπαικτών σου. Ο καθένας στην ομάδα βρίσκεται για κάποιον λόγο. Ακόμη είμαστε στην φάση που μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον, είναι νωρίς να προβλέψουμε πως θα εξελιχθούνε τα πράγματα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε τώρα είναι να δουλέψουμε σκληρά και να βελτιωθούμε».

Για το γεγονός ότι ήταν από τους πρώτους σκόρερ της ομάδας στα φιλικά:

«Βρισκόμαστε ακόμη στην pre-season. Ήμουν πρώτος σκόρερ και πέρυσι στην ομάδα μου στην D-League. Είναι νωρίς ακόμα και το ζητούμενο είναι να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Εγώ θέλω να κάνω όσο το δυνατόν καλύτερα την δουλειά μου, είτε με το να σκοράρω, είτε με το να βγάζω ασίστ. Θέλω να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει, επικεντρώνομαι σε αυτό και δουλεύω για να βελτιώνομαι και να παίζω σκληρά. Αυτή είναι η δουλειά του point guard, να βοηθάει την ομάδα να παίρνει τις νίκες».

Τι προτιμάει περισσότερο, να σκοράρει ή να πασάρει:

«Και τα δύο έχουν την ίδια αξία. Σε κάποια παιχνίδια θα βάλεις περισσότερους πόντους, σε κάποια θα μοιράσεις περισσότερες ασίστ, σε ορισμένα θα τα κάνεις και τα δύο. Σίγουρα είναι ωραίο να πετυχαίνεις καλάθια, αλλά δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση. Προσωπικά θέλω να παίζω καλά και να κερδίζω. Το ιδανικό θα είναι να έχω double-double σε ασίστ και πόντους, αλλά πρωταρχικός στόχος είναι να κερδίζει η ομάδα».

Ποιες διαφορές εντοπίζει ανάμεσα στο ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού και στο αμερικάνικο:

«Στην Ευρώπη το physical παιχνίδι είναι πιο έντονο. Οι άμυνες επίσης που υπάρχουν διαφοροποιούνται σε κάποια σημεία από αυτές του αμερικάνικου στυλ. Υπάρχουν διαφορετικές καλύψεις στην άμυνα και στο παιχνίδι μέσα από την ρακέτα. Η κύρια διαφορά όμως είναι στα σφυρίγματα των φάουλ».

Πως προετοιμάζονται για το παιχνίδι κυπέλλου της επερχόμενης Τετάρτης:

«Τώρα περιμένουμε να δούμε με ποιον θα παίξουμε για να προετοιμαστούμε αναλόγως. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν θα παίξουμε εκτός ή εντός έδρας. Αυτό που θα κάνουμε τώρα είναι να δουλέψουμε καλά στις προπονήσεις και το Σάββατο που θα έχουμε εικόνα για τον αντίπαλό μας, θα προετοιμαστούμε για να παίξουμε».

Προτεινόμενα Άρθρα