"Έτοιμοι στο Κύπελλο"

από AllAboutARIS

Ο Ντέβιν Μαρμπλ δεν ξεκίνησε καλά στην προετοιμασία μιας και τραυματίστηκε αλλά στην συνέχεια έδειξε ότι βρήκε ρυθμό και χημεία με τους συμπαίκτες του. Ο Αμερικανός σε συνέντευξη του στο AllAboutARIS, δηλώνει σίγουρος για την ετοιμότητα της ομάδας.

– Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε. Ποια η εικόνα σου από την ομάδα;

“Νομίζω ότι αρχίζουμε να παίζουμε καλά όλοι μαζί, όπως το οραματίζονταν ο προπονητής όταν μας έβαζε όλους μαζί. Πιστεύω ότι σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και βλέπουμε μέρα με την μέρα”

– Πάνω σε ποιο κομμάτι πρέπει να δουλέψει περισσότερο η ομάδα, άμυνα ή επίθεση;

“Νομίζω πρέπει να δείξουμε συνέπεια στην άμυνα, η ομάδα έχει δείξει ότι θα είναι πολύ καλή στην άμυνα. Έχουμε δείξει κάποια χαλάρωση, κάναμε ορισμένα λάθη τα οποία δεν είναι χαρακτηριστικό της ομάδας. Πιστεύω το δυνατό μας σημείο είναι η άμυνα και έχουμε να βελτιώσουμε ακόμα αρκετά”.

– Οι δικές σου σκέψεις όσον αφορά το ευρωπαικό μπάσκετ, έχεις παίξει στο ΝΒΑ, υπάρχει διαφορά στον τρόπο παιχνιδιού…

“Σίγουρα υπάρχουν διαφορές, αλλά έχω κάνει καλή δουλειά, το τεχνικό τιμ επίσης προκειμένου να με προετοιμάσει και να είμαι έτοιμος για το ευρωπαικό στυλ παιχνιδιού. Μέχρι στιγμής είναι μία ομαλή προσαρμογή για μένα, παραμένει μπάσκετ ακόμα και αν παίζουν λίγο διαφορετικά, έχω αρχίσει να καταλαβαίνω τις διαφορές. Νομίζω ότι θα τα πάω καλά και θα έχω επιτυχία”.

– Όσον αφορά τον ρόλο σου στην ομάδα. Θα είσαι ο ηγέτης ή η ομάδα θα έχει… πέντε ηγέτες μέσα στο παρκέ;

“Νομίζω ότι υπάρχουν αρκετά παιδιά που καταλαβαίνουν το παιχνίδι, τι χρειαζόμαστε σε συγκεκριμένες στιγμές. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε μόνο έναν παίκτη στον οποίο θα στρεφόμαστε, θα το κάνουμε ως ομάδα, συλλογικά. Αυτό είναι το θετικό για μένα, πολλοί παίκτες να μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να κάνουν το σωστό, να οδηγήσουν την ομάδα στην σωστή κατεύθυνση”.

– Ο στόχος του Ντέβιν Μαρμπλ;

“Να προσπαθώ να κερδίσω όσα παιχνίδια μπορώ, για μένα αυτό είναι το θέλω να κερδίζω. Όλα τα υπόλοιπα θα φτιάξουν μέσα από τις νίκες, μόνο αυτό με νοιάζει.

– Πριν έρθεις στον ΑΡΗ, πήρες κάποιες πληροφορίες από άλλους Αμερικανούς που έπαιξαν στην ομάδα;

“Όχι, ήμουν με τον Οκάρο Ουάιτ στο σάμερ λιγκ, αλλά τότε δεν ήξερα ότι θα έρθω εδώ, οπότε δεν μιλήσαμε καθόλου. Αλλά από τότε που ήρθα πολλοί έχουν επικοινωνήσει μαζί μου και μου έχουν μεταφέρει ορισμένα στοιχεία. Είναι μία διαφορετική εμπειρία για μένα, αλλά πολύ ωραία. Η Θεσσαλονίκη είναι μία όμορφη πόλη και το απολαμβάνω μέχρι τώρα”.

– Όσον αφορά τους φιλάθλους του ΑΡΗ, πήρες μια γεύση στα φιλικά μέχρι τώρα, βέβαια το γήπεδο δεν ήταν γεμάτο, αλλά απ΄ όσα είδες, περιμένεις με αγωνία να παίξεις σε ένα γεμάτο γήπεδο;

“Με την ΤΣΣΚΑ είχε περισσότερο κόσμο, δεν έπαιξα αλλά είχε πολύ κόσμο σε εκείνο το παιχνίδι. Και μου λένε ότι θα έχει στο μέλλον και ακόμα περισσότερους φιλάθλους. Είμαι ενθουσιασμένος από την στήριξη των φιλάθλων, ξέρω ότι είναι… τρελοί. Νομίζω ότι με την έναρξη των επίσημων αγώνων, θα είναι δίπλα μας και θα είναι πολύ ωραίο”.

– Τα επίσημα παιχνίδια ξεκινάνε σύντομα, η ομάδα θα παίξει το πρώτο της για το Κύπελλο Ελλάδος. Πιστεύεις ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη για τον συγκεκριμένο αγώνα;

“Ναι πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι. Ο κόουτς έχει κάνει καλή δουλειά, δείξαμε έτοιμοι στα φιλικά μέχρι τώρα, δεν βλέπω γιατί να μην δεν παρουσιαστούμε έτοιμοι και στο πρώτο επίσημο για το Κύπελλο”.

Προτεινόμενα Άρθρα