Ξαφνική σύσκεψη στην ΕΟΚ για την 3η ξένη

από AllAboutARIS

Η ΕOK αποφάσισε και… διέταξε το δικαίωμα συμμετοχής για τις τρεις ξένες στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών και οι ομάδες αντέδρασαν.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων του πρωταθλήματος είναι κάθετα αντίθετη με την καθιέρωση της τρίτης ξένης, αφού η απόφαση πάρθηκε λίγες μέρες πριν αρχίσει ο μαραθώνιος, ενώ όπως παραδέχθηκαν οι εκπρόσωποί τους μέσω του SDΝΑ, δεν ερωτήθηκαν καν για την αλλαγή στην προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Είναι χαρακτηριστικό πως 11/12 ομάδες της Α1 είναι κάθετα αντίθετες με την τρίτη ξένη και μόνο ο Ολυμπιακός λέει «ναι», αφού είναι και η μοναδική ομάδα που έχει όφελος από τη συγκεκριμένη αλλαγή, έχοντας αποκτήσει πέντε ξένες.

Η καθολική αντίδρασή τους δεν έμεινε στις δηλώσεις, αφού ήδη τέσσερις ομάδες έχουν στείλει επιστολή στην ΕΟΚ, όπως αποκάλυψε νωρίτερα την Παρασκευή (30/9) το SDNA.

Αυτές οι κινήσεις των ομάδων και η γενικότερη αντίδρασή τους στην αλλαγή του κανονισμού, έφερε και αντίδραση εκ μέρους της ΕΟΚ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA κάλεσε τις 12 ομάδες σε… διάλογο, κάτι που δεν έγινε σε καμία περίπτωση πριν ανακοινωθούν οι τρεις ξένες.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες προσκλήθηκαν να παραστούν στα γραφεία της ομοσπονδίας το μεσημέρι της Τρίτης (4/10, 12:00), ώστε να συζητηθεί το… φλέγον θέμα και να αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι.

Αναμφίβολα οι ομάδες θα περίμεναν τη συγκεκριμένη πρόσκληση πριν παρθεί η απόφαση, αλλά από μόνη της αυτή η εξέλιξη σημαίνει πολλά, αφού μετά από τη συνάντηση στα γραφεία της ΕΟΚ, μπορεί να ακολουθήσει ακόμα και η απόσυρση της διάταξης για τις τρεις ξένες, εφόσον οι ομάδες θέσουν στο τραπέζι την σαφή αντίθεσή τους…

Προτεινόμενα Άρθρα