Η Κύμη στο… μικροσκόπιο

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ καλείται την Τετάρτη (5/10) να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κύμης,  προκειμένου να βρεθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και το AllAboutARIS σας παρουσιάζει το προφίλ της προσεχούς αντιπάλου του Αυτοκράτορα.

Η ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου έχει ξεκινήσει ιδανικά την σεζόν καθώς μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, όλα για το Κύπελλο. Η Κύμη ξεκίνησε με εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλή (69-73) και στο περιθώριο της 2ης αγωνιστικής της Β΄ φάσης της διοργάνωσης φιλοξένησε το Ρέθυμνο, το οποίο και κέρδισε με 88-77. Εχθές, η ομάδα της Εύβοιας «έφυγε» με το «διπλό» από την έδρα του Πανιωνίου (73-77) και το εισιτήριο της πρόκρισης για τα προημιτελικά, εκεί όπου την περιμένει ο ΑΡΗΣ.

Η Κύμη διαθέτει παίκτες με ταλέντο (Μουσά Αμπντούλ-Αλίμ, Τζουάνια Γκριν, Μουχάμεντ Ελ-Αμίν και Τζόρνταν Μόργκαν οι τέσσερις Αμερικάνοι του ρόστερ) οι οποίοι αρέσκονται στο να παίζουν γρήγορα. Το παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο είναι και το δυνατό στοιχείο της ομάδας του Βασίλη Μπρατσιάκου, η οποία αν βρει χώρο μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον αντίπαλό της. Στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής, η Κύμη μετράει κατά μέσο όρο, 79,3 πόντους ενεργητικό και 73 παθητικό.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας της Εύβοιας σε αυτά τα ματς ήταν ο Μουχάμεντ Ελ-Αμίν με 17,6 πόντους μ.ο. Ο Αμερικάνος γκαρντ την περασμένη σεζόν στα τρία παιχνίδια, συνολικά, που έπαιξε αντίπαλος με τον ΑΡΗ, ως παίκτης της Κηφισιάς, μέτρησε σε δύο από αυτά 25 πόντους (στο ματς της 22ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου και στο δεύτερο παιχνίδι του πρώτου γύρου των πλέι-οφ. Και τα δύο παιχνίδια είχαν διεξαχθεί στην έδρα της Κηφισιάς).

Την Τετάρτη, θα επιστρέψει ως αντίπαλος στο «Nick Galis Hall» ένας, όχι και τόσο παλιός γνώριμος. Ο λόγος για τον Σλάβεν Τσούπκοβιτς, ο οποίος μετά το πέρασμά του πέρυσι από τον ΑΡΗ, συνεχίζει την καριέρα του στην Κύμη.

Προτεινόμενα Άρθρα