"Έχουμε τα… όπλα για να πετύχουμε"

από AllAboutARIS

Ο Βίκτορ Σανικίντζε ενσωματώθηκε τελευταίος στην προετοιμασία, είχε και έναν τραυματισμό από την Εθνική Γεωργίας αλλά έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο στο φιλικό με την Στεάουα. Ο ίδιος μιλώντας στο AllAboutARIS τονίσει ότι πως θα προσαρμοστεί γρήγορα… ελέω και Ηλία Ζούρου.

– Έκανε ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο έστω και σε φιλικό κόντρα στην Στεάουα, έχοντας 11 ασίστ. Ένας πλέι μέικερ στο σώμα ενός πάουερ φόργουορντ;
“Όχι δεν είναι έτσι. Απλά ένιωθα άνετα, οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν πάρα πολύ για να έχω 11 ασίστ γιατί αυτοί αξιοποιούσαν τις πάσες μου και σκόραραν. Διαφορετικά δεν θα είχα 11 ασίστ. Είναι κάτι που συμβαίνει κάποιες φορές, όταν νιώθεις άνετα με την ομάδα. Έχουμε ακόμα να διορθώσουμε ορισμένα λάθη που κάναμε, η χρονιά είναι πίσω από την… γωνία και πρέπει να παρουσιαστούμε όσο γίνεται πιο έτοιμοι”.

– Ποιος θα είναι ο χαρακτήρας της ομάδας, Άμυνα ή επίθεση;

“Σίγουρα η άμυνα είναι ένα βασικό στοιχείο. Αν δεν παίξεις άμυνα δεν μπορείς να κερδίσεις. Αλλά ταυτόχρονο βλέπουμε ότι έχουμε καλούς επιθετικούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν πόντους, το οποίο επίσης είναι σημαντικό. Επίσης αν δεν σκοράρεις, δεν μπορείς να νικήσεις. Πιστεύω ότι έχουμε όλα τα “όπλα” σε άμυνα και επίθεση για να κάνουμε μία καλή ομάδα. Έχουμε έμπειρους και ταλαντούχους παίκτες και πρέπει τώρα να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό σύνολο”.

– Από την πρώτη εμφάνιση του, φάνηκε προς τα έξω ότι προσαρμόστηκες άμεσα στην ομάδα. Πότε θα είναι ο Βίκτορ Σανικίντζε έτοιμος από αγωνιστικής πλευράς όσον αφορά και την υπόλοιπη ομάδα;

“Η εμπειρία μου το κάνει πιο εύκολο, αλλά επίσης η συνεργασία μου με τον Ηλία Ζούρο στην Εθνική ομάδα της Γεωργίας, βλέπω ορισμένα γνωστά συστήματα με αυτά που δουλεύουμε εδώ. Αλλά όλοι οι παίκτες πρέπει να δουλέψουμε μαζί, θέλουμε χρόνο για να μπορέσουμε να μάθουμε ο ένας τον άλλο, πως να πασάρεις σε κάθε παίκτη, που θέλει να πάρει την μπάλα, ποια κίνηση του αρέσει. Σίγουρο στο πρώτο επίσημο δεν μπορείς να είσαι έτοιμος, μετά από μερικές εβδομάδας πιστεύω θα παρουσιαστούμε έτοιμοι”.

– Ο κόσμος σε θεωρεί ως μία από τις μεγάλες μεταγραφές του καλοκαιριού και η εμφάνιση με την Στεάουα μεγάλωσε τις προσδοκίες. Νιώθεις πίεση;

“Σίγουρα νιώθεις πίεση για να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό, να πάρεις νίκες. Αλλά παράλληλα πρέπει να νιώθεις και άνετα για να παίξεις καλό μπάσκετ.Ξέρω ότι οι φίλαθλοι έχουν προσδοκίες από μένα, είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, να παλεύω μέσα στο παρκέ. Μου έχουν πει επίσης ότι οι φίλαθλοι του ΑΡΗ αγαπάνε την ομάδα πάρα πολύ, την στηρίζουν, πιστευώ ότι θα έχουμε μία εξαιρετική επικοινωνία. Περιμένω να ξεκινήσουν οι αγώνες για να μπορέσουμε να τους δώσουμε χαρές και νίκες”.

– Την Τετάρτη ξεκινάει και επίσημα η χρονιά με το Κύπελλο Ελλάδος. Θα είναι έτοιμη η ομάδα;

“Θα παρουσιαστούμε όσο έτοιμοι γίνεται για το συγκεκριμένο χρονικό σημείο της χρονιάς και για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν υπάρχει καμία ομάδα στην Ευρώπη που να έχει φτάσει στο 100% της ετοιμότητας της. Αλλά πρέπει να είσαι όσο γίνεται πιο έτοιμος και προετοιμασμένος”.

– Ο Ηλίας Ζούρος ήταν προπονητής σου στην Εθνική Γεωργίας όπως και παλιότερα στον ΑΡΗ. Πόσο σε βοήθησε από την πλευρά του, με πληροφορίες;

“Πάρα πολύ, πραγματικά ήταν σημαντική η βοήθεια του γιατί δεν έρχομαι σαν ξένος. Γνωρίζω αρκετά πράγματα για τον ΑΡΗ, την ιστορία του, τον κόσμο του. Επίσης ο κόουτς Πρίφτης ξέρει καλά τον Ηλία Ζούρο, οπότε και από τεχνικής πλευράς είμαι εξοικιωμένος. Όλα αυτά θα με βοηθήσουν να προσαρμοστώ γρηγορότερα”.

– Σου έδωσε κάποια ιδιαίτερη… συμβουλή;

“Μου είπε ότι ο κόσμος εδώ ξέρει μπάσκετ και σε παρακολουθεί. Αυτό είναι ωραίο, πιστεύω ότι θα με βοηθήσει όπως και τον κόσμο στην μεταξύ μας επικοινωνία”.

Προτεινόμενα Άρθρα