Απέσυραν τη συμμετοχή τους από το EuroCup για το Champions League

από AllAboutARIS

Tρέντο, Σάσαρι και Ρέτζιο Εμίλια, η πολωνική Ζιελόνα Γκόρα και η Παρτίζαν βρήκαν στέγη στη νεοσύστατη διοργάνωση της FIBA

Οι ιταλικές Τρέντο, Σάσαρι και Ρέτζιο Εμίλια, η πολωνικήΖιελόνα Γκόρα, η Παρτίζαν από τη Σερβία απέσυραν τη συμμετοχή τους από το EuroCup κι εν συνεχεία βρήκαν ευρωπαϊκή «στέγη» στο νεοσύστατο Champions League της FIBA, ως… παράπλευρες απώλειες στη διαμάχη της Euroleague με την Παγκόσμια Ομοσπονδία. 

Από την πλευρά του, ο ιθύνων νους της Euroleague Basketball,Τζόρντι Μπερτομέου, σε συνέντευξή του στο Ισραήλ, σχολίασε τις απώλειες των ομάδων του Eurocup, εξηγώντας πως ήταν η αλλαγή πλεύσης τους ήταν πλήγμα για τις ίδιες και όχι για τη διοργάνωση. 

 
«Αυτός που ζημιώθηκε είναι οι ομάδες που έφυγαν, γιατί πήγαν να παίξουν σε μια κατώτερου επιπέδου διοργάνωση. Ήταν πλήγμα για τις ίδιες τις ομάδες και τους φιλάθλους τους κι εμείς φυσικά δεν χαιρόμαστε με αυτό. Πάντως το EuroCup είναι μια δυνατή διοργάνωση με σπουδαίες ομάδες και θα διεξαχθεί κανονικά», τόνισε σχετικά ο Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη. 

Εν συνεχεία μίλησε για την κριτική που δέχεται η Euroleague επειδή είναι κλειστή λίγκα: «Δεν είναι κλειστή. Κάθε χρόνο πέντε νέες ομάδες θα συμμετέχουν. Οι υπόλοιπες 11 ομάδες με κλειστά συμβόλαια είναι οι πιο επιτυχημένες ομάδες στην Ευρώπη και έχουν κερδίσει το 95% των εγχώριων τίτλων τα τελευταία χρόνια. Η αρχική ιδέα της Euroleague ήταν από το 2000 να γίνει μια τέτοια λίγκα».

Προτεινόμενα Άρθρα