«Ξέρουμε πως είναι να παίζεις κόντρα στον ΑΡΗ στο Παλέ»

από AllAboutARIS

«Σταθερά σε ανοδική πορεία ο ΑΡΗΣ θα είναι καλύτερος από πέρσι»

Στην εκπομπή του AllAboutARIS on AIR στον Libero 107,4 fm φιλοξενήθηκε ο προπονητής των Τρικάλων, Γιάννης Καστρίτης μια μέρα πριν τον αγώνα της ομάδας του κόντρα στον ΑΡΗ για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και μίλησε τόσο για την ομάδα του όσο και για το υλικό και την εικόνα του ΑΡΗ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την κατάσταση που βρίσκονται τα Τρίκαλα:

«Παρά την σύντομη περίοδο προετοιμασίας είμαστε σε αρκετά καλή κατάσταση. Τον τελευταίο καιρό είχαμε κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών αλλά τα παιδιά προπονούνται καθημερινά και σε αρκετά καλό επίπεδο».

Για την εικόνα που έχει από τα παιχνίδια του ΑΡΗ που παρακολούθησε:

«Ο ΑΡΗΣ είναι σταθερά σε ανοδική πορεία. Έχει εξαιρετικό προπονητή και τεχνικό τιμ που τους αρέσει να βασίζονται πολύ στην άμυνα. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος ο ΑΡΗΣ έχει ένα πολύ δυνατό και πλήρης ρόστερ. Και στον ΑΡΗ υπήρχαν κάποιοι μικροτραυματισμοί και η αργοπορημένη είσοδος του Σανικίτζε στην ομάδα αλλά περιμένω και φέτος να δω μια εξαιρετική εικόνα από την ομάδα του ΑΡΗ».

Για το τι διαφορετικό θα έχει ο καινούργιος ΑΡΗΣ:

«Η ομάδα είναι καινούργια αλλά ο προπονητής και η νοοτροπία παραμένουν ίδια. Είναι η νοοτροπία που διακατέχει όλες τις μεγάλες ομάδας που είναι και επιτυχημένες, η έμφαση δηλαδή στην άμυνα και στην ενέργεια των παικτών και εκμεταλλευόμενοι τις αμυντικές τους ικανότητες και την πίεση που ασκούν στον αντίπαλο, θα κοιτάξουν να τρέξουν στο γήπεδο.. Σίγουρα τα χαρακτηριστικά θα είναι διαφορετικά από τους παίκτες της προηγούμενης σεζόν αλλά το πλάνο θα είναι ίδιο».

Για το πώς πρέπει να παρουσιαστεί η ομάδα για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο «Αλεξάνδρειο»:

«Όλοι ξέρουμε πως είναι να παίζεις κόντρα στον ΑΡΗ και ειδικά μέσα σε αυτό το γήπεδο. Το ζητούμενο για εμάς είναι να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και να εφαρμόσουμε όσα έχουμε δουλέψει. Το παιχνίδι έχει ξεκάθαρο φαβορί και εμείς θα το αντιμετωπίσουμε ως ένα παιχνίδι από το οποίο θα κερδίσουμε πολλά πράγματα».

Για την παρουσία Καββαδά που ήταν πρώην παίκτης του:

«Ο Βασίλης θα δώσει δύναμη και ενέργεια. Δίνει πάντα τον καλύτερο εαυτό του για την ομάδα και είναι ένας πολύ καλός συμπαίκτης που δίνει ευκαιρία στους συμπαίκτες του με καλά σκριν και τους βοηθάει αμυντικά και επιθετικά. Επιπλέον, είναι πολύ αποτελεσματικός με την μπάλα κοντά στο καλάθι. Εν τέλει, πιστεύω ότι ταιριάζει πολύ στην νοοτροπία του ΑΡΗ και του Πρίφτη».

Για τον Χότον που είναι το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του:

«Ο Ντέιβιντ ήρθε με αγωνιστική ετοιμότητα αφού αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Εσθονίας. Ίσως βρίσκεται λίγο εκτός ρυθμού λόγω του ότι δεν γνωρίζει καλά τους συμπαίκτες του και τα συστήματα της ομάδας. Ανάλογα με το πώς θα πάει το παιχνίδι θα δούμε αν θα του δώσουμε κάποια λεπτά συμμετοχής».

 Για το υλικό της ομάδας και τους στόχους της στο φετινό πρωτάθλημα:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και πολλοί χαρούμενοι για το ρόστερ μας. Για τις επαρχιακές ομάδες οι εποχές είναι πολύ δύσκολες, ειδικά στο οικονομικό κομμάτι. Η διοίκηση έκανε ότι μπορούσε για να στελεχωθεί ένα ανταγωνιστικό ρόστερ.  Ο ρεαλιστικός στόχος είναι η επίτευξη της παραμονής το οποίο όμως θα το δούμε μέσα στην χρονιά. Κύριος στόχος όμως είναι να παρουσιαζόμαστε πάντα ανταγωνιστικοί».

Για το φετινό πρωτάθλημα:

«Νομίζω θα είναι αρκετά ανταγωνιστικό. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά. Μετά ΑΡΗΣ, ΑΕΚ και ίσως και ο ΠΑΟΚ μπορούν να κοιτάξουν τους δυο «μεγάλους» και από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες ομάδες είναι πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο».

Για την δυνατότητα να σπάσει το δίπολο:

«Θεωρώ ότι δύσκολα θα σπάσει φέτος η 2αδα, Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, καθώς ενισχύθηκαν σημαντικά, όσο και αν ο ΑΡΗΣ και η ΑΕΚ έχουν βελτιωθεί από πέρσι. Ίσως τα επόμενα χρόνια δούμε μια από αυτές τις ομάδες να διεκδικούν, καθώς η ψαλίδα έχει ήδη κλείσει αισθητά. Ήδη Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δεν περνάνε τόσο εύκολα από έδρες».

Για την παρουσία ομάδων από την περιφέρεια:

«Είναι ευχάριστο αυτό. Τα Τρίκαλα είναι μια από αυτές. Βλέπουμε κάθε χρόνο πόσο πολύ ο κόσμος της επαρχίας αγαπάει το μπάσκετ. Τα γήπεδα είναι συνεχώς γεμάτα, με ατμόσφαιρα οικογενειακή και πολιτισμένη και μόνο κερδισμένο βγαίνει το ελληνικό μπάσκετ από την παρουσία των επαρχιακών ομάδων».

Προτεινόμενα Άρθρα