Κέρδισε τα Τρίκαλα, έχασε τον Σανικίτζε

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας στην πρεμιέρα τα Τρίκαλα με 75-65. Πλήγμα για τους «κίτρινους» ο τραυματισμός του Σανικίτζε, ο οποίος χτύπησε στο δεξί γόνατο, 1:30 πριν το τέλος του παιχνιδιού.

Ο αγώνας:

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν καλά τον αγώνα, επιβάλλοντας από νωρίς υψηλό ρυθμό στο παρκέ. Για λογαριασμό του ΑΡΗ οι Μαρμπλ και Κάμινγκς ήταν αυτοί που έδιναν λύσεις στην επίθεση, ενώ για τα Τρίκαλα ο Μπάρλοου ήταν η μεγαλύτερη πηγή κινδύνου για το καλάθι των «κιτρίνων».

Πέντε λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου ο ΑΡΗΣ ανέβασε την απόδοσή του στην άμυνα, κρατώντας χαμηλά σε παραγωγικότητα τους αντιπάλους του. Στην επίθεση ο Θόδωρος Ζάρας πήρε την σκυτάλη στο σκοράρισμα από τους Μαρμπλ και Κάμινγκς, βοηθώντας την ομάδα του να «χτίσει διαφορά» 10 πόντων (25-10).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ συνέχισε να παίζει με την ίδια συνέπεια και ενέργεια στην άμυνα, καταστρέφοντας το επιθετικό παιχνίδι των Τρικάλων που επιχειρούσαν μόνο με ατομικές ενέργειες να σκοράρουν, τακτική που δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη εκμεταλλευόμενοι το υπέρ τους μομέντουμ αύξησαν κι άλλο την υπέρ τους διαφορά, πηγαίνοντας με προβάδισμα ασφαλείας στ’ αποδυτήρια (45-29).

Στην επανάληψη οι παίκτες του Αυτοκράτορα συνέχισαν στο ίδιο τέμπο. Παίζοντας με συγκέντρωση και μαχητικότητα στην άμυνα, οδηγούσαν τους παίκτες του Γιάννη Καστρίτη σε βεβιασμένες ενέργειες. Στην επίθεση, με υπομονή και καλή κυκλοφορία, έβρισκαν τις διόδους προς το αντίπαλο καλάθι, εκτοξεύοντας την διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (65-42).

Στην τελευταία περίοδο τα Τρίκαλα έκαναν μία απέλπιδα προσπάθεια να πλησιάσουν στο σκορ, αλλά ο ΑΡΗΣ δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη διαχειρίστηκε σωστά το υπέρ της προβάδισμα κι έφτασε με άνεση στη νίκη.

Ο Αυτοκράτορας σημείωσε την πρώτη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα, η οποία όμως επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Βίκτορ Σανικίτζε. Ο Γεωργιανός φόργουορντ σε μία σύγκρουση που είχε με τον Ντέιβιντ Χότον τραυματίστηκε στο δεξί γόνατο και αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παρκέ.    

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 45-29, 65-42, 75-65 

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Marble 17 (1τρ., 5ρ., 1κλ.), Ξανθόπουλος 5 (1τρ., 2ρ., 3ασ.), Πουλιανίτης (1κοψ.), Φλιώνης 3 (1ασ.), Τσαϊρέλης 8 (4ρ., 1ασ., 1κλ.), Cummings 15 (1τρ., 1ρ., 5ασ.), Ζάρας 8 (2τρ., 2ρ., 4ασ., 2κλ.), Μούρτος 2 (3ρ., 3ασ., 1κλ.), Σίμτσακ 1ρ.),Buckner 3 (8ρ., 1κοψ.), Sanikidze 3 (5ρ., 1ασ., 1κοψ.), Καββαδάς 11 (2ρ., 1κοψ.).

ΤΡΙΚΑΛΑ BC ARIES (Καστρίτης): Caffey 9 (1), Lypovy 11 (2), McMilan 6 (1), Biruta 8 (1),Καραθανάσης, Τσαγκαράκης 3 (1), Barlow 16 (3), Καλλές, Haughton 12,Βαρυτυμιάδης.

Προτεινόμενα Άρθρα