Την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε ο ΑΡΗΣ από το Ρέθυμνο με 69-60. Απελπιστικά άστοχοι πίσω από τα 6,75 οι «κίτρινοι».

Ο ΑΡΗΣ ηττήθηκε στο Ρέθυμνο με 69-60 μετά από κάκκιστη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο.

Το Ρέθυμνο ξεκίνησε εκρηκτικά το παιχνίδι και με τον Φιτζπάτρικ να βρίσκει στόχο από μέση και μακρινή απόσταση, ανέβασε την υπέρ του διαφορά στο +8 (8-0). Μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη αντέδρασαν. Στηριζόμενοι στην καλή τους άμυνα, οι «κίτρινοι» μπλόκαραν επιθετικά τους γηπεδούχους, κρατώντας τους χαμηλά σε παραγωγικότητα. Στην επίθεση ο Ουίλ Κάμινγκς και ο Τάντιγια Ντραγκίτσεβιτς έδωσαν λύσεις, βοηθώντας την ομάδας τους να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και να κλείσει με προβάδισμα την πρώτη περίοδο (14-21).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο ΑΡΗΣ συνέχισε στο ίδιο υψηλό τέμπο. Πιέζοντας πολύ στην άμυνα, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη υποχρέωναν τους αντιπάλους τους σε βεβιασμένες ενέργειες, οι οποίες δεν έβρισκαν στόχο. Στην επίθεση, οι γκαρντ του ΑΡΗ διάβαζαν σωστά το παιχνίδι και τροφοδοτούσαν διαρκώς τον Βασίλη Καββαδά στο χαμηλό ποστ. Ο Έλληνας σέντερ εκμεταλλευόμενος την υπεροχή του σε όγκο και δύναμη τελείωνε τις φάσεις κοντά στο καλάθι, ανεβάζοντας στο +13 την διαφορά (16-29).

Τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, το Ρέθυμνο «αφυπνίστηκε». Οι Κρητικοί εκμεταλλευόμενοι τα πολλά άστοχα σουτ των «κιτρίνων» και τις αργές περιστροφές τους στην άμυνα, βρήκαν ρυθμό και παίρνοντας συνεχόμενους πόντους από τον Άρνολντ κατάφεραν να μαζέψουν την διαφορά και να πάνε με τέσσερις πόντους μειονέκτημα στ’ αποδυτήρια (30-34).

Με την έναρξη της επανάληψης ο ΑΡΗΣ μπήκε δυνατά και παίρνοντας σκορ από τον Βασίλη Καββαδά, ανέβασε την διαφορά στο +8 (32-40). Το Ρέθυμνο απάντησε βρίσκοντας λύσεις από τους Γιαννόπουλο και Χριστοδούλου, μειώνοντας την διαφορά σε απόσταση βολής.

Οι παίκτες του ΑΡΗ δεν είχαν συγκέντρωση και υπομονή στο παιχνίδι τους, και παρά το γεγονός ότι είχαν απογοητευτικά ποσοστά πίσω από τα 6,75, συνέχισαν να σουτάρουν τρίποντα, στοιχείο που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και αύξησαν την υπέρ τους διαφορά στο +6 με την λήξη της περιόδου (50-44).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ έκανε την αντεπίθεσή του και κατάφερε να φέρει το ματς στον πόντο (59-58), 6.30 λεπτά πριν το τέλος. Η επιμονή των παικτών του Πρίφτη όμως να σουτάρουν τρίποντα δεν τους ωφέλησε κι έδωσε την δυνατότητα στο Ρέθυμνο να διατηρήσει το προβάδισμα. Στα κρίσιμα σημεία ο Γκάρι Τάλτον έδωσε σκορ στο Ρέθυμνο, κρατώντας το σε θέση οδηγού. Οι «κίτρινοι» δεν κατάφεραν ν’ αντιδράσουν, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την πρώτη φετινή τους ήττα στο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 30-34, 50-44, 69-60 

Ρέθυμνο (Κωνσταντινίδης): Κώττας, Άρνολντ 11(1), Φιτζπάτρικ 8(2), Τάλτον 19(2), Γιαννόπουλος 11(3), Χριστοδούλου 11, Σάφτεναρ 5, Ζάμπας 2, Έντουαρντς 2

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Μαρμπλ, Τσαϊρέλης 7, Τζένκινς 4, Κάμινγκς 12 (1), Μπάκνερ 7, Ξανθόπουλος, Ζάρας 3(1), Μούρτος 2, Σίμτσακ, Καββαδάς 18, Ντραγκίτσεβιτς 7(1)

Προτεινόμενα Άρθρα